Kολοράντο: Ένας εντυπωσιακός ποταμός με μήκος 2.330 χλμ που διασχίζει το Γκραν Κάνυον - Η διαδρομή του ζιγκ-ζαγκ και είναι γεμάτο από φαράγγια, απότομα βουνά και κολώνες από αμμόλιθο! (φωτό)

Η διαδρομή σε σχήμα ζιγκ-ζαγκ που σχηματίζεται, γνωστή με το όνομα «The Loop», έξι μίλια μακριά από τη συμβολή των ποταμών Γκριν και Κολοράντο, περνά μέσα από το Εθνικό Πάρκο Canyonlands, μια απομακρυσμένη τοποθεσία στη νοτιοανατολική Γιούτα. Το Εθνικό Πάρκο Canyonlands, προστατεύει μία από τις πιο «αγνές» περιοχές του αχανούς οροπεδίου του Κολοράντο και είναι γεμάτο από φαράγγια, απότομα βουνά και τεράστιες κολώνες από αμμόλιθο .

http://www.infokids.gr/wp-content/uploads/2014/07/415.jpg

O Κολοράντο είναι ο κύριος ποταμός που ρέει στις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες και στο βόρειο Μεξικό. Έχει μήκος περίπου 2.330 χιλιόμετρα. Πηγάζει από τα κεντρικά Βραχώδη Όρη και στη συνέχεια ρέει προς τα νοτιοδυτικά κατά μήκος του οροπεδίου του Κολοράντο…

http://www.infokids.gr/wp-content/uploads/2014/07/230.jpg

… μέχρι να φτάσει λίμνη Μηντ, στη συνοριακή γραμμή Νεβάδας-Αριζόνας, όπου στρίβει προς τα νότια και φτάνει στο Μεξικό, όπου σχηματίζει ένα εκτενές δέλτα, και εκβάλει στον κόλπο της Καλιφόρνιας.

http://www.infokids.gr/wp-content/uploads/2014/07/515.jpg

Πατήστε εδώ για να δείτε τη συνέχεια - Infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ