Caroline Wozniacki: To σέξι ίνδαλμα του τένις που αδιαφορεί παντελώς για το χρήμα! (φωτό)

Eχει επίσης την ικανότητα να γίνεται talk of the town, είτε πρόκειται για το ειδύλλιο, αρραβώνα και  πρόσφατο χωρισμό από τον υπ αριθμόν 1 γκόλφερ στον κόσμο, Rory Mcllroy, είτε για την απόφαση- έκπληξη  να τρέξει στο μαραθώνιο της πόλης της Νέας Υόρκης το Νοέμβριο.

Ακόμη και η σύντομη εμφάνισή της στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης μετά το αμερικανικό Open μονοπώλησε το ενδιαφέρον του Τύπου, καθώς η διαβόητη εκδότρια της Vogue, Anna Wintour της ζήτησε να κόψει τα μαλλιά της. “Εάν η  Anna Wintour σου λέει ότι χρειάζεσαι κούρεμα, τότε κουρεύεσαι”, είπε η ίδια.

Ωστόσο, ένα βασικό στοιχείο προκύπτει από όλες τις συνεντεύξεις και εμφανίσεις της Wozniacki το τελευταίο διάστημα: Εάν θέλει να ακολουθήσει το παράδειγμα των υπολοίπων κορυφαίων τενιστριών και να γίνει ένα από τα παγκόσμια σύμβολα μάρκετινγκ, έχει πολύ δρόμο να διανύσει.

Οπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, ένα από τα βασικά “ελαττώματά” της είναι η σχέση της με το χρήμα. Οχι μόνο ξέχασε να πάρει το τσεκ των 1,45 εκατομμυρίων δολαρίων μετά τους τελικούς του Open, αλλά ο ατζέντης και μάνατζερ της,  John Tobias, είπε ότι δεν ήξερε- και δεν ρώτησε- για τα επιπλέον 500.000 δολάρια μπόνους από τις χορηγίες που δικαιούνταν από τις επιδόσεις της στο Open.

Eίναι τόσο αδιάφορη για τα οικονομικά που δεν παρακολουθεί τους τραπεζικούς λογαριασμούς της, ενώ δεν είναι καν σίγουρη για το πόσα πληρώνει τον πατέρα της, Piotr, ο οποίος εκτελεί χρέη προπονητή και συμβούλου. “Ο πατέρας μου δουλεύει δωρεάν. Μπορεί να έχει ό,τι θέλει”, τονίζει χαρακτηριστικά.

"Βγάζω αρκετά χρήματα για να φάω και να αγοράσω ωραία παπούτσια”, λέει στη WSJ καθισμένη στον καναπέ του αξίας 7 εκατομμυρίων δολαρίων διαμέρισμά της στο Μανχάταν. “Για μένα, αυτά που έχουν σημασία είναι το τένις και τα βραβεία. Δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα”.

Εύκολο να το λέει κάποια που κερδίζει σχεδόν 10 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο από τα deals, που έχει υπογράψει με εταιρείες, όπως η Adidas, η Babolat και η Rolex μεταξύ άλλων. Αν και βγάζει περισσότερα από οποιαδήποτε  άλλη τενίστρια της ηλικίας της, δεν έχει το “πορτοφόλι” της Sharapova ή της εσχάτως αποχωρήσασας Κινέζας σταρ Li Na, η οποία εκτιμάται ότι κερδίζει τουλάχιστον 18 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Η Wozniacki ξεχώρισε στο τένις από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε να παίζει. Σε ηλικία 10 ετών, τηλεφώνησε η ίδια στην Adidas (μιλώντας άπταιστα αγγλικά) και πέτυχε το πρώτο της deal. “Μπορούσα να παραγγείλω ό, τι ήθελα. Ηταν σαν χριστούγεννα”, θυμάται. Σε ηλικία 13 ετών, άρχισε να κερδίζει σε διάφορα τουρνουά σε όλον τον κόσμο και να μαθαίνει όλο και περισσότερες ξένες γλώσσες. Σύντομα, υπέγραψε το πρώτο διεθνές συμβόλαιο της με τη Nike.

Tώρα όσον αφορά στο εάν η ίδια θέλει να γίνει σύμβολο του παγκόσμιου μάρκετινγκ, η Wozniacki παραδέχεται ότι εύκολα φαντάζεται μία ζωή χωρίς πρωταθλητισμό, δίπλα σε μία οικογένεια με πολλά παιδιά και πιθανώς με μία δική της εταιρεία ρούχων. “Θα μπορούσα να σταματήσω σήμερα και να είμαι μία χαρά”, καταλήγει.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ