Διακρίθηκαν οι Ελληνιδές αθλήτριες μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρυθμικής στη Σμύρνη - Θέση 11 στο Ανσάμπλ! Και στα καλύτερα κορίτσια!

Ικανοποιητική ήταν η εμφάνιση του ελληνικού ανσάμπλ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής της Σμύρνης. Οι γυμνάστριές μας ήρθαν 11ες στον σύνθετο αγώνα, ενώ στις κορύνες έμειναν εκτός οκτάδας (πλασαρίστηκαν στη 10η θέση) για μόλις 0,167 βαθμούς.

http://content-mcdn.sentragoal.gr/filesystem/images/20080821/low/goalnews_LARGE_t_1041_1418239.JPG

Η συνεχή βελτίωση των αθλητριών της Τζένης Παπαδοπούλου δείχνει ότι μπορούν να κατακτήσουν την επόμενη χρονιά την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. «Στο ένα πρόγραμμα πήγαμε πολύ καλά, ενώ στο άλλο όχι. Στις 10 κορύνες είχαμε σπουδαία εκτέλεση και αξίζαμε ακόμα υψηλότερη βαθμολογία, που θα μας έβαζε στην οκτάδα του τελικού, αλλά στις μπάλες / κορδέλες κάναμε λάθη και τα πληρώσαμε. Θέλουμε να πάμε στο παγκόσμιο του 2015 για να πάρουμε την πρόκριση για το Ρίο», τόνισε η ομοσπονδιακή προπονήτρια.

Το χρυσό μετάλλιο στο σύνθετο κατέκτησε η Βουλγαρία. Στις 10 κορύνες πρώτευσε η Ισπανία και στις 3 μπάλες / 2 κορδέλες η Ρωσία.

http://thepaper.gr/wp-content/uploads/2014/09/newego_LARGE_t_1041_1060618431.jpg

Ολες οι ομάδες του ανσάμπλ, τώρα, θα αλλάξουν τα προγράμματά τους καθώς θα αλλάξει και ο συνδυασμός των οργάνων. Στο παγκόσμιο του 2015 στην Στουτγκάρδη, αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, οι γυμνάστριες θα κληθούν να αγωνιστούν στις 5 κορδέλες και στις 3 κορύνες / 2 στεφάνια.

• Στη 20ή θέση του σύνθετου ατομικού πλασαρίστηκε η Βαρβάρα Φίλιου. Παγκόσμια πρωταθλήτρια αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Ρωσίδα Γιάνα Κουντριάβτσεβα. Η 17χρονη έφυγε από τη Σμύρνη με πέντε χρυσά μετάλλια (ομαδικό, σύνθετο ατομικό, στεφάνι, μπάλα, κορύνες) και ένα ασημένιο, αφού μόνο στην κορδέλα έχασε από τη συμπατριώτισσά της, Μαμούν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ