Βουλευτές «ελευθέρας βοσκής», περιδιαβαίνουν τα κανάλια περιγράφοντας τη μιζέρια - ευγνώμονες απέναντι στην τύχη και τους «χορηγούς» της εκλογικής τους επιτυχίας - Γράφει ο Χρήστος Κώνστας

Εκλογολογούν, δεν επιχειρηματολογούν. Δεν έχουν άποψη για τις εξελίξεις, δεν έχουν γνώσεις και πληροφόρηση. Κυρίως δεν έχουν επίγνωση της κρισιμότητας των στιγμών.

http://kourdistoportocali.com/storage/photos/master/201401/8konstas.jpg

Γι’ αυτό όπου σταθούν κι όπου βρεθούν, μιλούν για εκλογές.  Μόλις κάποιος δημοσιογράφος θέσει μια περίπλοκη ερώτηση – από αυτές που δεν απατώνται μονολεκτικά και απαιτούν ολοκληρωμένη άποψη- αυτοί «πετάνε την μπάλα στην εξέδρα». Επαναλαμβάνουν τις μονότονες ανοησίες περί ξαφνικών πρόωρων εκλογών που θα προκύψουν από κάποιο δήθεν «πολιτικό ατύχημα» το οποίο φυσικά δεν μπορούν να προσδιορίσουν.

Κι όμως αυτοί οι άνθρωποι πληρώνονται –από τα λεφτά του Μνημονίου και το υστέρημα του έλληνα φορολογούμενου- για να διαβουλεύονται, να νομοθετούν και να μας εκπροσωπούν.

Δυστυχώς δεν μπορούν. Δεν έχουν τις γνώσεις, δεν έχουν εμπειρίες επαγγελματικές ή κοινωνικές, δεν έχουν καν συνεργάτες αφού συνήθως για τις θέσεις των επιστημονικών συμβούλων προσλαμβάνουν κάποιο αναγκαίο «ρουσφέτι».

Βουλευτές «ελευθέρας βοσκής», περιδιαβαίνουν τα κανάλια περιγράφοντας τη μιζέρια της καθημερινότητας στην οποία οι ίδιοι έχουν καταδικάσει το λαό με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους, με τις ανεδαφικές διεκδικήσεις και στηρίξεις «λαϊκών επιταγών».

Οι περισσότεροι νιώθουν ευγνώμονες απέναντι στην τύχη και τους «χορηγούς» της εκλογικής τους επιτυχίας.

Έχουν υφαρπάξει μερικές εκατοντάδες ψήφων, λασπολογώντας εναντίον των αντιπάλων και ελεεινολογώντας υπέρ των αναξιοπαθούντων τους οποίους βλέπουν ως αριθμούς «εκλογικής επιρροής».

Δεν έχουν ιδεολογία. Υπερασπίζονται όποιον κομματικό φορέα εξυπηρετεί τις εκάστοτε επαγγελματικές του επιδιώξεις. Η Βουλή είναι επάγγελμα γι’ αυτούς.

Καλοπληρωμένο επάγγελμα αφού οι περισσότεροι, στην πραγματική οικονομία δεν θα μπορούσαν –σήμερα- να διεκδικήσουν αμοιβές μεγαλύτερες του βασικού μισθού…

Το χειρότερο όμως είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί δημιουργούν «πολιτικό κλίμα». Επηρεάζουν αποφάσεις και καθυστερούν τις εξελίξεις.

Με τη δική μας ψήφο…

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ