«H Eυρώπη ακούει τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν τον ξορκίζει» - To άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στην Εφημερίδα των Συντακτών και η επίθεση προς τον Αντώνη Σαμαρά!

«Η Ευρώπη σήμερα ακούει τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν τον ξορκίζει»: με τη χαρακτηριστική αυτή φράση – τίτλο δημοσιεύεται σήμερα άρθρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στην «Εφημερίδα των Συντακτών», με τον Αλέξη Τσίπρα να εξαπολύει ταυτόχρονα σφοδρή επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά λίγα 24ωρα πριν από τη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

http://www.thetoc.gr/images/articles/1/article_40297/h-eurwpi-mas-akouei-den-mas-ksorkizei.w_l.jpg

«Η Ελλάδα του κυρίου Σαμαρά - υποστηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας- αντί να απαιτεί χαλάρωση αυτής της θηλιάς στο λαιμό της, ζητά να παραμείνει σφιχτή.  Ελέγχει ακόμη και όσους, όπως τη Γαλλία, διεκδικούν την επιστροφή σε άλλες προτεραιότητες. Η στρατηγική του καλού και υπάκουου μαθητή, που όχι μόνο κάνει καλά το μάθημά του αλλά και καρφώνει τους συμμαθητές του στη δασκάλα», αναφέρει στο άρθρο του, για να καταλήξει στο σύμπέρασμα, «ο κ. Σαμαράς ούτε θέλει, ούτε μπορεί να διαπραγματευτεί. Ακριβώς γιατί έχει πλέον ταυτιστεί με το μνημόνιο και την καταστροφή. Γιατί πιστεύει και ο ίδιος βαθιά στις καταστροφικές πολιτικές της εσωτερικής υποτίμησης».

Στον αντίποδα είναι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ - όπως ο ίδιος το παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη- για το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει: «Προετοιμαζόμαστε όμως συστηματικά και για την πραγματική, επίπονη και δύσκολη διαπραγμάτευση που μόνον εμείς μπορούμε να κάνουμε. Με σχέδιο και συμμαχίες. Με στόχο τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και την αποπληρωμή του εναπομείναντος με ρήτρα ανάπτυξης. Με την επίγνωση, όμως, ότι δεν είναι υπόθεση μιας κυβέρνησης, ενός κόμματος ή επιλεγμένων τεχνοκρατών, αλλά όλης της κοινωνίας. Με ισχυρά επιχειρήματα και διεθνείς συμμαχίες. Είναι εθνική υπόθεση», είναι η χαρακτηριστική κατάληξη του άρθρου.

Άλλωστε, «η Ελλάδα έχει σήμερα όλες τις δυνατότητες να μετατραπεί από πειραματόζωο της κρίσης σε χώρα εμβρυουλκό μιας νέας ελπίδας στην Ευρώπη. Έχει πια το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να βροντοφωνάξει στην Ευρώπη: Ως εδώ. Σήμερα η εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη δεν είναι αυτή του 2010. Σήμερα έχουν όλοι καταλάβει ότι ο λαός μας υπέφερε άδικα και έχει γίνει το εξιλαστήριο θύμα. Για αυτό και τώρα υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ