Όλες οι δικές μου φωτογραφίες από ένα συναρπαστικό τριήμερο αθλητισμού στις Σπέτσες: Το Spetses Mini Marathon βάζει μικρούς, μεγάλους, γυμνασμένους & αγύμναστους στο τρέξιμο & στο κολύμπι! (φωτό)

Με την… πατίνα της ιστορίας των Σπετσών να δίνει τη δική της αίγλη ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι και ο 4ος Μίνι Μαραθώνιος των Σπετσών. Ανθρωποι κάθε ηλικίας έτρεξαν, κολύμπησαν και διασκέδασαν στο πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού, όπου για τρεις ημέρες τα πάντα θύμιζαν γιορτή. 


Όπως αναφέρει η Καθημερινή, ανάμεσα στους, περίπου, 10.000 συμμετέχοντες υπήρχαν Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης, οι οποίοι ξέχασαν τις υψηλές απαιτήσεις του πρωταθλητισμού και ευχαριστήθηκαν τη χαρά που δίνει ο αθλητισμός χωρίς το άγχος της διάκρισης.


Έτοιμοι; 5,4,3,2,1 ... Φύγαμε!



Ο ήλιος υπήρξε σύμμαχος της διοργάνωσης αλλά ο… θεός Ποσειδώνας θέλησε να κάνει τα δικά του «παιχνίδια» και το κύμα ήταν αντίπαλος των 720 κολυμβητών των 5.000 μ. Στη διαδρομή Κόστα – Σπέτσες (3.000 μ.) πρώτευσε ο Νίκος Σημαντήρας (0/38/47) ενώ ο Λάμπρος Βέργος κολύμπησε το Σπέτσες – Κόστα – Σπέτσες (5χλμ) σε 1.09.00.    



Στις συμμετοχές δεν υπήρχε… περιορισμός ηλικίας. Αγωνίστηκαν μωρά με τις μητέρες τους και φίλοι των σπορ από κάθε ηλικία. Στην κολύμβηση των 5.000 χλμ εντυπωσίασε η συμμετοχή του 68χρονου Γιάννη Πάλλιου (2.15.00)ενώ στα 3.000 μ., ο 71χρονος Διονύσης Μαυροειδής χρειάστηκε, περίπου, 2 ώρες.


Τρέχουν όοολοι μικροί, μεγάλοι, άνδρες, γυναίκες, παιδιά, σκυλιά και μωρά στα καρότσια τους!

Στον Μίνι Μαραθώνιο των Σπετσών νικητής είναι η συμμετοχή και όλοι οι αγωνιζόμενοι πήραν το δικό τους μετάλλιο και απόλαυσαν σπετσιώτικα κεράσματα από τους φιλόξενους κατοίκους του νησιού. Κορυφαίοι αθλητές μας όπως οι Βούλα Κοζομπόλη, Σοφία Μπεκατώρου, Σπύρος Γιαννιώτης, Γιάννης Δρυμωνάκος, Χρήστος Μποφίλιος έδωσαν μετάλλια στους κορυφαίους ενώ κάποιοι από αυτούς αγωνίστηκαν εκτός συναγωνισμού.


Ως ένα είδος προπόνησης για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας είδε η Μαρία Πολύζου τη συμμετοχή της στο «Spetses Mini Marathon». Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ (από το 1997) θα πάρει μέρος στην εφετινή διοργάνωση (9/11) και θα τρέξει στην κλασσική διαδρομή, ύστερα από περίπου 10 χρόνια. «Η διοργάνωση των Σπετσών είναι εκπληκτική. Ολα λειτούργησαν άψογα και οι δρομείς ευχαριστηθήκαμε τη διαδρομή. Για εμένα ήταν μία προετοιμασία εν όψει της συμμετοχής μου στην Μαραθώνιο της Αθήνας», δήλωσε στην «Κ» η Μαρία Πολύζου, η οποία τερμάτισε πρώτη στην ηλικιακή κατηγορία της, στο 10.000.  


«Είμαστε ευχαριστημένοι. Όλα πήγαν καλά. Οι συμμετοχές ξένων φίλων του αθλητισμού στη διοργάνωση είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα. Ο αγώνας αγκαλιάστηκε ξανά από τους Σπετσιώτες και τους εθελοντές. Τους ευχαριστώ. Είχαμε βάλει ψηλά τον πήχη και του χρόνου θα τον τοποθετήσουμε ακόμη ψηλότερα», δήλωσε στην «Κ» η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Δρ. Μαρίνα Λύδα Κουταρέλλη.
Χρυσός χορηγός του «Spetses Mini Marathon» είναι η ING, ενώ τη διοργάνωση «βοηθούν» με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο η Wind, η Puma, το Lucozade, τα Holmes Place και η Εθνική Τράπεζα, ενώ υποστηρικτές είναι οι Amstel Free, Melissa, Garmin, GU, Lancome.


Οι πρώτοι των πρώτων που τερματίζουν μετά από τα 26 χλμ και τον γύρο του νησιού!


70 και βάλε ο κύριος τερματίζει σε 300 μέτρα από την Ντάπια έχοντας διανύσει 26 χλμ!!!



Και οι τελευταίοι αλλά σημασία έχει η συμμετοχή!!!



Φωτό: Ειρήνη Νικολοπούλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ