Aγνώριστη η Εθνική Ελλάδος γνώρισε με «κάτω τα χέρια» μια ταπεινωτική ήττα από τη Β. Ιρλανδία με 0-2 στο Καραϊσκάκης - Απομακρύνεται η πρόκριση στο Euro 2016

Δικαιούσαι να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς. Παρουσιάζοντας κακό αγωνιστικό πρόσωπο κυρίως επιθετικά ηΕθνική μας ομάδα ηττήθηκε με 2-0 από την ανώτερη Β. Ιρλανδία στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και πλέον πρέπει να κοιτάξει μπροστά προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος αφού τα βαθμολογικά περιθώρια για την πρόκριση στην τελική φάση του EURO 2016 στενεύουν. 

Δικαιούσαι να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς. Παρουσιάζοντας κακό αγωνιστικό πρόσωπο κυρίως επιθετικά ηΕθνική μας ομάδα ηττήθηκε με 2-0 από την ανώτερη Β. Ιρλανδία στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και πλέον πρέπει να κοιτάξει μπροστά προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος αφού τα βαθμολογικά περιθώρια για την πρόκριση στην τελική φάση του EURO 2016 στενεύουν. Τζέιμι Γουόρντ και Κάιλ Λάφερτι οι σκόρερ της ομάδας του Μάικλ Ο' Νιλ, η οποία είχε και δοκάρι.
Μεγάλη πίκρα αλλά πρέπει να σηκωθούμε

Τα αποτελέσματα του 6ου ομίλου:
Ελλάδα - Β. Ιρλανδία 0-2
Φινλανδία - Ρουμανία 0-2
Ν. Φερόε - Ουγγαρία 0-1

Η βαθμολογία
1. Β. Ιρλανδία 9
2. Ρουμανία 7
3. Φινλανδία 4
4. Ουγγαρία 4
5. Ελλάδα 1
6. Ν. Φερόε 0

1ο ημίχρονο: Με διάθεση για. φουλ επίθεση παρέταξε την Εθνική ο Κλαούντιο Ρανιέρι στο ματς της 3ης αγωνιστικής των προκριματικών του EURO 2016. Ο Ιταλός τεχνικός "χώρεσε" στο αρχικό σχήμα τους Καρέλη, Σαμαρά, Αθανασιάδη και Μήτρογλου με τον Ταχτσίδη στον άξονα όμως, αυτοί που έδειξαν επιθετική διάθεση από το πρώτο λεπτό ήταν οι. συντηρητικοί βορειοϊρλανδοί. Οι παίκτες Μάικλ Ο' Νιλ ένιωσαν σαν. στο σπίτι τους στο "Γ. Καραϊσκάκης" και αφού εγκαταστάθηκαν στην ελληνική περιοχή για περίπου πέντε λεπτά, κέρδισαν δύο στημένα και το τρίτο αποδείχτηκε. φαρμακερό.

Στο 9' ο Νόργουντ εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα πέρασε απ' όλους και ο Τζέιμι Γουόρντ από το ύψος του πέναλτι έστειλε ανενόχλητος με πλασέ την μπάλα στα δίκτυα του Καρνέζη, ο οποίος έπεσε στη δεξιά του γωνία αλλά δεν κατάφερε να αποκρούσει.

Στο 15' τα πλάνα του Ρανιέρι διαφοροποιήθηκαν. Ο Βύντρα αποχώρησε τραυματίας με τον Σταφυλίδη να παίρνει τη θέση του για να καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας και τον αρχηγό Τοροσίδη να. επιστρέφει στη δεξιά πλευρά.

Η άμυνα των φιλοξενούμενων μας. αισθάνθηκε για πρώτη φορά στο 18' με το σουτ του Αθανασιάδη, το οποίο κατέληξε άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Ρόι Κάρολ. Το πρόβλημα της "γαλανόλευκης" στη δημιουργία αλλά και στην κυκλοφορία ήταν εμφανές την ώρα που οι παίκτες της Β. Ιρλανδίας έδειχναν όχι μόνο να πατούν καλύτερα στο χορτάρι αλλά να είναι και πιο. επικίνδυνοι για δεύτερο γκολ.

Η μεγάλη φάση για την Ελλάδα ήρθε στο 33'. Ο Σαμαράς έβγαλε καταπληκτικά τον Καρέλη απέναντι από τον Κάρολ, ο οποίος πραγματοποίησε έξοδο, όμως ο νεαρός επιθετικός πλάσαρε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Τοροσίδη κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Το γκολ πριν από την ανάπαυλα του ημιχρόνου δεν ήρθε για την Εθνική, η οποία έκανε και. τον σταυρό της στο 45' όταν η βολίδα του Λάφερτι εντός περιοχής έπειτα από σοβαρό λάθος του Ταχτσίδη στον άξονα παραλίγο να γκρεμίσει το οριζόντιο δοκάρι του Καρνέζη.

2ο ημίχρονο: Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Ρανιέρι επιχείρησε να τονώσει τον άξονα με την είσοδο του Ανδρέα Σάμαρη στη θέση του Κλάους και να κάνει πιο δημιουργική την ομάδα. Τα πλάνα όμως του ομοσπονδιακού τεχνικού ανατράπηκαν και πάλι πολύ γρήγορα.

Στο 51' η Εθνική από θέση επίθεσης βρέθηκε. εκτεθειμένη στα μετόπισθεν, με τον Λάφερτι να αποφεύγει εξαιρετικά τον Σταφυλίδη, να πατάει περιοχή και να πλασάρει ιδανικά τον Καρνέζη για το 2-0.

Το ματς τελείωσε εκεί. Η είσοδος του Σαλπιγγίδη στη θέση του Σαμαρά λίγα λεπτά αργότερα δεν άλλαξε την κακή εικόνα της Εθνικής, της οποίας οι επιθετικές εμπνεύσεις περιορίστηκαν στα μακρινά σουτ του Ταχτσίδη και του Καρέλη. Η ασφυκτική πίεση που περίμενε από την Ελλάδα ο Μάικλ Ο' Νιλ δεν ήρθε ποτέ αφού όσο περνούσαν τα λεπτά η "γαλανόλευκη" έδειχνε παραδομένη στη. μοίρα του 2-0 έχοντας αποδεχτεί πως το κακό βράδυ δεν μπορούσε να αλλάξει με τίποτα.

Το τελευταίο σφύριγμα του Στεφάν Λανουά βρήκε τους παίκτες της Β. Ιρλανδίας να πανηγυρίζουν μαζί με τους περίπου 200 θορυβώδεις οπαδούς τους το 3Χ3 και την πρωτοπορία στον όμιλο με 9 βαθμούς.

Που κρίθηκε: Τα πολλά λάθη από τους παίκτες της Εθνικής σε νευραλγικούς χώρους, η έλλειψη φαντασίας στην επίθεση αλλά και η ικανότητα των βορειοϊρλανδών να κάνουν γκολ τη. μισή φάση συνέθεσαν αυτό το 0-2.

Παίκτης από "χρυσάφι": Ο. ογκόλιθος της γραμμής κρούσης της Β. Ιρλανδίας, Κάιλ Λάφερτι. Και μόνο με την παρουσία του στην ελληνική άμυνα ο στράικερ της Νόριτς προκαλούσε. τρόμο ενώ φυσικά ήταν αυτός που "σφράγισε" το σπουδαίο "διπλό" της ομάδας του με το παληκαρίσιο γκολ που πέτυχε στο 51'.

Η "σφυρίχτρα": Ο Γάλλος Στεφάν Λανουά προκάλεσε πολλές φορές την αντίδραση της ελληνικής εξέδρας, αποδοκιμάστηκε έντονα κατά την αποχώρησή στην ανάπαυλα του ημιχρόνου όμως, ο "άρχοντας" του ματς δεν έκανε κάποιο σοβαρό λάθος. Το μοναδικό που μπορούμε να του προσάψουμε είναι ότι δεν έπαιξε έδρα. Αυστηρό 50-50.
Πηγή: onsports.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ