Ρεκόρ συμμετοχών στον 4ο Spetses Mini Marathon - Περισσότερους από 10.000 επισκέπτες και αθλητές προσέλκυσε η τριήμερη διοργάνωση

Με περισσότερους από 10.000 επισκέπτες και αθλητές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, σημειώνοντας νέο ρεκόρ συμμετεχόντων και παρουσία περισσότερων επισκεπτών από κάθε προηγούμενη χρονιά, ολοκληρώθηκε ο 4ος Spetses Mini Marathon. 

Με περισσότερους από 10.000 επισκέπτες και αθλητές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, σημειώνοντας νέο ρεκόρ συμμετεχόντων και παρουσία περισσότερων επισκεπτών από κάθε προηγούμενη χρονιά, ολοκληρώθηκε ο 4ος Spetses Mini Marathon. Η διοργάνωση που έλαβε χώρα στις Σπέτσες, από τις 10 έως τις 12 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Communication Lab, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και του Δήμου Σπετσών.

Περισσότερες από 5.000 ήταν οι συμμετοχές σε όλα τα αγωνίσματα (Αγώνες δρόμου 5 χλμ., 10 χλμ. και 25 χλμ., Κολυμβητικός Αγώνας – Διάπλους Σπετσών 3.000 και 5.000 μέτρων, Παιδικός Αγώνας 1.000 μ., Παιδικός Κολυμβητικός Αγώνας & Παιδικός Αγώνας δρόμου 500 μ. «My first Spetses Mini Marathon»). Η αυλαία άνοιξε με την τελετή έναρξης στην Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή Σπετσών.
Στις Σπέτσες, βρέθηκαν ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών και επαγγελματίες αθλητές διεθνούς βεληνεκούς όπως οι Σπύρος Γιαννιώτης, Περικλής Ιακωβάκης, Σοφία Μπεκατώρου, Αθανασία Τσουμελέκα, Γιάννης Δρυμωνάκος και Χρήστος Μποφίλιος, αλλά και ερασιτέχνες δρομείς από αρκετές χώρες.

Επίσης συμμετείχαν οι Παραολυμπιονίκες, Αλέξανδρος Ταξιλδάρης και Μάκης Καλαράς καθώς και ο Χρήστος Κωσταντακόπουλος, οι οποίοι εκπροσώπησαν τον «Περπατώ» (Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα). Η ομάδα αυτή έλαβε μέρος στα 10χλμ. και τα 25 χλμ. αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα όλων των αθλητών και θεατών, ενώ τιμήθηκε και με το ειδικό βραβείο ING Award, που απονέμεται για τρίτη χρονιά εφέτος και τιμά τις αξίες της ευγενούς άμιλλας και του αθλητισμού. Το «παρών» έδωσαν διπλωματικές αποστολές, Ελληνες και ξένοι δημοσιογράφοι από διεθνή δίκτυα και πολλοί οργανωμένοι δρομείς από αγωνιστικούς συλλόγους αλλά και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Τη διοργάνωση υποστήριξαν και 300 Σπετσιώτες εθελοντές.
«Περιμέναμε ότι ο φετινός Spetses Mini Marathon, θα ήταν ο μεγαλύτερος και ο καλύτερος μέχρι σήμερα. Είναι αλήθεια όμως ότι οι συμμετοχές και οργανωτική ροή του τριημέρου ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας. Το μήνυμα «Νίκη είναι η συμμετοχή» αποδείχτηκε απόλυτα ταιριαστό για μια εκδήλωση – γιορτή, που θα θυμόμαστε για καιρό. Το 4ο Spetses Mini Marathon επιβεβαίωσε ότι έννοιες όπως ο εθελοντισμός, η συμμετοχή και η συνεργασία μπορούν να αποτελέσουν στέρεο θεμέλιο για κάθε υγιή κοινωνική πρωτοβουλία», δήλωσε η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Δρ. Μαρίνα – Λύδα Κουταρέλλη, επισημαίνοντας τη φιλοξενία των κατοίκων του νησιού.
Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια του τριημέρου οργανώθηκε σειρά εκδηλώσεων, για τους επισκέπτες του νησιού και τους συμμετέχοντες, ενώ το πρωί του Σαββάτου, ο Σύλλογος Γυναικών Σπετσών και οι μαγείρισσες του νησιού προσέφεραν τα «Σπετσιώτικα Κεράσματα», περιμένοντας τους κολυμβητές στην αποβάθρα του τερματισμού. Αρωγοί του αγώνα είναι ο Εμπορικός Σύλλογος Σπετσών, η Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών, το Μουσείο Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες και ο Ναυτικός Ομιλος Σπετσών. Υποστηρικτής φιλοξενίας ήταν το Nikki Beach Resort & Spa Porto Heli, ενώ Φορέας Πρωτοβουλιών ήταν το Poseidonion Grand Hotel, το οποίο γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του.

Τα αγωνίσματα και οι νικητές
Αγώνες δρόμου 5, 10 και 25 χιλιομέτρων
Το Σάββατο, 11 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά ο αγώνας δρόμου 10 χλμ. Στις γυναίκες την κορδέλα του τερματισμού έκοψε η Πρωταθλήτρια Τριάθλου Ντενίζ Δημάκη και στους άνδρες ο Πρωταθλητής Κώστας Πούλιας. Την Κυριακή, 12 Οκτωβρίου το αγωνιστικό σκέλος κορυφώθηκε με τη διεξαγωγή των αγώνων 5 και 25 χλμ. Νικήτρια στα 5 χλμ. για δεύτερη συνεχή χρονιά ήταν η Ρόη Δανάλη Αποστολοπούλου, ενώ στους άνδρες ο έλληνας πρωταθλητής μεσαίων αποστάσεων, Κώστας Νακόπουλος, για 4η συνεχή χρόνια. Στα 25 χλμ. πρώτος αναδείχθηκε ο Γιώργος Αλαβάνος και πρώτη γυναίκα η Πόπη Αστροπελέκι.
Ειδική Βράβευση πραγματοποιήθηκε για τις εταιρικές ομάδες που συμμετείχαν με βάση τους χρόνους που έκαναν. Πρώτη στην κατάταξη ήταν η ING Running Team, η ομάδα του Χρυσού Χορηγού του Spetses mini Marathon. Ακολούθησαν η - επίσης χορηγού εταιρείας - Holmes Place Running Team και η Dolphin Capital Partners.
Κολυμβητικοί αγώνες - «Διάπλους Σπετσών»
Οι δύο διαδρομές του κολυμβητικού αγώνα, 3 και 5 χλμ. το Σάββατο, 11 Οκτωβρίου προσέλκυσαν το έντονο ενδιαφέρον τόσο των επισκεπτών, όσο και των συμμετεχόντων καθιστώντας τη διοργάνωση, το μεγαλύτερο κολυμβητικό αγώνα ανοιχτής θάλασσας στην Ευρώπη, με βάση τις συμμετοχές. Στην απόσταση των 3.000 μ. (Κόστα-Σπέτσες) νικητής αναδείχθηκε ο Νίκος Σημαντήρας στους άνδρες και στις γυναίκες η Κατερίνα Γκιόνη. Στα 5.000 μ. (Σπέτσες-Κόστα-Σπέτσες) τη νίκη σε άνδρες και γυναίκες κατέκτησαν ο Λάμπρος Βέργος και η Εμμανουέλα Κυριαζοπούλου αντίστοιχα. Οι πρώτοι που τερμάτισαν στις ακτές των Σπετσών ήταν οι διεθνούς φήμης κολυμβητές Σπύρος Γιαννιώτης και Γιάννης Δρυμωνάκος, συμμετέχοντας εκτός συναγωνισμού στα 5.000μ. και 3.000μ. αντίστοιχα.
Παιδικοί αγώνες
Ξεχωριστό χρώμα στη διοργάνωση έδωσαν τα παιδιά, με τον παιδικό κολυμβητικό αγώνα, τον αγώνα δρόμου των 150 μ. για μαθητές δημοτικού και τον νέο αγώνα δρόμου 500 μ. «My 1st Spetses mini Marathon» για παιδιά ως 5 ετών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ