Φοβερό: Οι Παραολυμπιονίκες «τα 'ψαλαν» στους βουλευτές

Τα λόγια θαυμασμού και ευγνωμοσύνης για τις διακρίσεις των Ελλήνων Παραολυμπιονικών στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου τον περασμένο Σεπτέμβριο, δεν ήταν αρκετά για να καλύψουν την ολιγωρία από την πλευρά της Πολιτείας όσον αφορά τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι άνθρωποι αυτοί τιμώντας την χώρα διεθνώς.

Τα λόγια θαυμασμού και ευγνωμοσύνης για τις διακρίσεις των Ελλήνων Παραολυμπιονικών στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου τον περασμένο Σεπτέμβριο, δεν ήταν αρκετά για να καλύψουν την ολιγωρία από την πλευρά της Πολιτείας όσον αφορά τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι άνθρωποι αυτοί τιμώντας την χώρα διεθνώς, όπως αναφέρει Το Βήμα.

Μόνον που τη φορά αυτή οι Παραολυμπιονίκες δεν αρκέστηκαν στα μετάλλια που τους έδωσε η Βουλή των Ελλήνων στην ειδική τελετή που διοργάνωσε προς τιμήν τους, ούτε στις διθυραμβικές ομιλίες των εκπροσώπων της κυβέρνησης και στα «ευχολόγια».

Δια στόματος του Προέδρου της Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Γ. Φουντουλάκη, διατύπωσαν με δραματικό τρόπο έκκληση για στοιχειώδη στήριξή τους: «Πρέπει να μας δώσετε την οικονομική, τουλάχιστον, δυνατότητα να ανασαίνουμε για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Σας παρακαλώ πολύ, αυτό δεν είναι θέμα κομματικών πολιτικών, ο ένας να λέει το ένα και ο άλλος να λέει το άλλο», τους είπε.

Ο κ. Φουντουλάκης τους θύμισε και κάτι άλλο: «Εμείς καταφέραμε στο Λονδίνο να φέρουμε δώδεκα μετάλλια. Θέλω να σας πω ότι μέχρι τα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου δεν υπήρχε στον ορίζοντα πιθανότητα να πάμε στο Λονδίνο. Ένα χρόνο παρακαλώ βουλευτές και υπουργούς, για να πάρουμε μία χορηγία από τον ΟΠΑΠ. Και την πήραμε μετά από ένα χρόνο -όταν ο ΟΠΑΠ είχε δώσει έγκριση 5 εκατομμυρίων ευρώ στην Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων και καλά έκανε. Εμείς τελευταία στιγμή πήραμε χρήματα, για να κάνουμε την προετοιμασία στο παρά πέντε».

Και συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος των Παραολυμπιονικών: «Δυστυχώς -ντρέπομαι και λυπάμαι που το λέω- δεν έχουμε την απαιτούμενη αναγνώριση των προσπαθειών μας και στην κοινωνία, αλλά και μεταξύ μας». Υπενθύμισε ακόμα στους εκπροσώπους της Πολιτείας ότι στατιστικώς στην Ελλάδα υπάρχουν ένα εκατομμύριο ανάπηροι».

«Προφανώς κάποιοι να το ξέρουν και κάποιοι να μην το ξέρουν. Αυτό τι δείχνει; Δείχνει ότι υπάρχει μία μεγάλη κατηγορία πληθυσμού με ιδιαίτερα προβλήματα. Πιστεύω ότι την ιδιαιτερότητα αυτή πρέπει να την κρατήσουμε και σε κάποιους ανθρώπους που έχουν προβλήματα να μπορέσουμε να τους αλαφρύνουμε από τα προβλήματα και να τους δώσουμε αισιοδοξία», ανέφερε ο κ. Φουντουλάκης.

Ωστόσο, διευκρίνισε προς τους παριστάμενους υπουργούς και βουλευτές: «Ο δραματικός τρόπος μου δεν ήταν για να σας προκαλέσω τη συμπόνια ή τον οίκτο. Τα άτομα με αναπηρία έχουν αυξημένη αξιοπρέπεια και πάνω απ’ όλα εγωισμό. Ποτέ δεν θα θελήσουμε να προκαλέσουμε τον οίκτο σας. Θέλουμε να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον σας, παραπάνω απ’ ό,τι είναι, για να μπορέσετε κι εσείς από την πλευρά σας να νιώσετε μεγάλη ικανοποίηση όταν μας δώσετε αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη και το οποίο δεν είναι εξωπραγματικό».

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκης είχε πει στην ομιλία του ότι «η Πολιτεία, εμείς όλοι, γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε, γνωρίζουμε πως ειδικά σε αυτούς τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, αγωνιστήκατε υπό αντίξοες συνθήκες. Η οικονομική κρίση δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστο κανέναν. Γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα είναι ακόμη μεγαλύτερα στην καθημερινότητά σας. Ότι εσείς και οι οικογένειές σας είστε αντιμέτωποι με διπλάσια θα έλεγα προβλήματα. Και γι αυτό το λόγο σας τιμούμε ακόμη περισσότερο. Και σας σεβόμαστε».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ