Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση προανήγγειλε η Όλγα Κεφαλογιάννη

Μέσα στο 2013 η κυβέρνηση προτίθεται να μειώσει τον συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση από 23% που ισχύει σήμερα, όπως προανήγγειλε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σε εκπομπή της ΝΕΤ. Ο συντελεστής 23% εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει στο 13%, δίνοντας «φιλί ζωής» σε πολλούς εξουθενωμένους επαγγελματίες του χώρου της εστίασης.

Μέσα στο 2013 η κυβέρνηση προτίθεται να μειώσει τον συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση από 23% που ισχύει σήμερα, όπως προανήγγειλε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σε εκπομπή της ΝΕΤ.

Ο συντελεστής 23% εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει στο 13%, δίνοντας «φιλί ζωής» σε πολλούς εξουθενωμένους επαγγελματίες του χώρου της εστίασης.



Όπως αναφέρουν Τα Νέα, η υψηλή φορολογία, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση και τη μείωση των εισοδημάτων, έχουν οδηγήσει σε μεγάλη συρρίκνωση του τζίρου και της απασχόλησης στον κλάδο της εστίασης.

Το τελευταίο έτος ο τζίρος μειώθηκε κατά 40% περίπου (από 3 σε 1,8 δισ. ευρώ), ενώ μόνο στην Αττική έκλεισαν 4.000 επιχειρήσεις και χάθηκαν 30.000 θέσεις εργασίας

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ