Επέλεξε το θάνατο από την ταπείνωση, η 17χρονη θύμα ομαδικού βιασμού στην Ινδία

Οι αρχές της πρότειναν χρηματική αποζημίωση ή γάμο με έναν εκ των βιαστών Κύμα διαδηλώσεων στην Ινδία

Μια ακόμη τραγική ιστορία ωμής βίας έρχεται από την Ινδία. Ένα κορίτσι 17 ετών που βιάστηκε ομαδικά, αυτοκτόνησε μετά και την πίεση της αστυνομίας να δεχθεί οικονομικό συμβιβασμό και να μην κάνει καταγγελία ή να παντρευτεί έναν από τους βιαστές της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, η νεαρή κοπέλα βρέθηκε νεκρή την Τετάρτη, αφότου είχε πιει δηλητήριο.

Η άτυχη έφηβη που έπεσε θύμα βιασμού στις 13 Νοεμβρίου στην περιοχή Πατιάλα του Πουντζάμπ, προσπαθούσε απελπισμένα να πείσει τις αρχές να καταγράψουν την επίθεση, αλλά η αστυνομία αντί να την βοηθήσει έκανε το αδιανόητο: προσπάθησε να την αποτρέψει από το να προχωρήσει σε καταγγελία.

Οι αστυνομικοί πίεζαν την κοπέλα είτε να προχωρήσει σε οικονομικό διακανονισμό με τους βιαστές, ή να παντρευτεί έναν από αυτούς, όπως δήλωσε η αδερφή του θύματος στο δίκτυο NDTV.

Πριν τον θάνατο της κοπέλας δεν είχε γίνει καμία σύλληψη, ωστόσο χθες συνελήφθησαν τρία άτομα. Δυο εξ αυτών φέρεται να είναι οι δυο που της επιτέθηκαν, ενώ συνελήφθη και μια γυναίκα συνεργός.

Ένας αξιωματικός της αστυνομίας αποπέμφθηκε και ένας άλλος βρίσκεται σε διαθεσιμότητα.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι από τα συνολικά 256.329 βίαια εγκλήματα που καταγράφηκαν πέρυσι στην Ινδία, τα 228.650 ήταν κατά των γυναικών, ο πραγματικός αριθμός ωστόσο πιστεύεται ότι είναι πολύ υψηλότερος, αφού όπως φαίνεται και στην τραγική περίπτωση της 17χρονης, πάρα πολλές επιθέσεις δεν καταγράφονται. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ