Ο πραγματικός αριθμός των ανέργων είναι 2 εκατομμύρια και θα φτάσει τα 2,5!!

Οι άνεργοι φθάνουν τα 2.000.000 στην Ελλάδα και είναι πολλοί περισσότεροι απ΄ όσους καταγράφονται επισήμως με βάση τα επίσημα στοιχεία και τα κριτήρια της Eurostat, αποκάλυψε, σήμερα, ο ειδικός επιστημονικός σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ κ. Γιώργος Ρωμανιάς.


Οι άνεργοι φθάνουν τα 2.000.000 στην Ελλάδα και είναι πολλοί περισσότεροι απ΄ όσους καταγράφονται επισήμως με βάση τα επίσημα στοιχεία και τα κριτήρια της Eurostat, αποκάλυψε, σήμερα, ο ειδικός επιστημονικός σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ κ. Γιώργος Ρωμανιάς ( Real Fm). Προέβλεψε, μάλιστα, ότι με την ύφεση να συνεχίζεται, το 2013 η ανεργία θα αφορά περίπου 2.500.000 Έλληνες, γεγονός που καθιστά το πρόβλημα όχι μόνο εκρηκτικό αλλά φέρνει τη χώρα  σε ένα βαθύ διχασμό μεταξύ εκείνων που απασχολούνται και εκείνων που δεν έχουν εργασία. Οι περισσότεροι άνεργοι δεν φθάνουν στα γκισέ του ΟΑΕΔ για να “δηλωθούν”, ενώ υπάρχει κι ένας πολύ μεγάλος αριθμός που υποαπασχολούνται (συνήθως για μερικές ώρε ςκαι μερικές ημέρες) που εξαιρούνται από τις επίσημες στατιστικές της ανεργίας.

Ο οικονομικά ενεργός πληθυσμός της χώρας είναι, ήδη, κατά μερικές εκατοντάδες χιλιάδες λιγότερος από τον οικονομικά ανενεργό και οι ειδικοί επισημαίνουν πως ακόμα κι αν αναστραφεί η ύφεση και μπούμε σεμικρούς ρυθμούς ανάπτυξης, αυτό θα είναι πλασματικό καθώς η ανεργία θα παραμείνει πολύ υψηλή.

“Θα έχουμε ανάπτυξη με υψηλή ανεργία, όπως έχει συμβεί και σε άλλες χώρες”, λένε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ