Βενεζουελα - ψαράς: «Είδα το αεροπλάνο του Μισόνι να πέφτει»‏

Την βουτιά του αεροπλάνου στο οποίο επέβαινε ο διάσημος Ιταλός σχεδιαστής Βιτόριο Μισόνι με την σύζυγό του και δυο άλλους συμπατριώτες του, υποστηρίζει ότι είδε ένας ψαράς από το Λος Ρόκες στη Βενεζουέλα.

«Είδα το αεροπλάνο να κάνει βουτιά προς την θάλασσα», λέει στο Tg1 ο Γουίλιαμ Σαλαζάρ από το Λος Ρόκες. Πέντε μέρες μετά την εξαφάνιση του διάσημου σχεδιαστή και ενώ δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί συντρίμμια του αεροπλάνου που χάθηκε από τα ραντάρ την περασμένη Παρασκευή, η εν λόγω μαρτυρία έρχεται να ενισχύσει την εκδοχή της πτώσης και βύθισης του δικινητήριου.


H τελευταία επικοινωνία του πιλότου με τον πύργο ήταν στις 11.30 το πρωί της περασμένης Παρασκευής. Το αεροπλάνο είχε απομακρυνθεί περί τα 10 ναυτικά μίλια από το αεροδρόμιο και δεν παρουσίαζε κάποια βλάβη. Στην συνέχεια…σιωπή.

Ο ψαράς θα μπορούσε να βοηθήσει όσους συμμετέχουν στις έρευνες- μεταξύ των οποίων και Ιταλοί ειδικοί που θα αφιχθούν αύριο- να περιορίσουν την ζώνη «ενδιαφέροντος», αλλά αν επαληθευτεί η μαρτυρία του, αυτό προφανώς θα βάλει τέλος στις ελπίδες της ανεύρεσης επιζώντων.

Χθες η οικογένειά του Βιτόριο είχε δηλώσει ότι δεν εγκαταλείπει και μάλιστα ο πατέρας του σχεδιαστή και ιδρυτής του διάσημου οίκου, Οτάβιο Μισόνι, έσπασε την σιωπή του, ομολογώντας ότι ακόμη ελπίζουν να έχει πέσει θύμα απαγωγής ο Βιτόριο, αφού αυτό θα σήμαινε ότι βρίσκεται εν ζωή.

Την ίδια επιμονή στην συνέχιση των ερευνών δείχνει και ο αδερφός του εξαφανισθέντος, Λούκα Μισόνι, ο οποίος συμμετέχει ως ερασιτέχνης πιλότος στην μάχη για την ανεύρεση επιζώντων.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να ψάχνουμε, υπάρχει πάντα μια πιθανότητα» λέει ο Λούκα, επισημαίνοντας την σοβαρότητα με την οποία διεξάγονται οι έρευνες, ενώ παραδέχεται ότι προσπαθεί να μην σκέφτεται πολύ την πραγματικότητα, όποια κι αν είναι αυτή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ