To Mega, ο Πρετεντέρης και ο ΣΥΡΙΖΑ - Ένα άρθρο του Κώστα Κεφαλογιάννη

Γράφει ο: Κώστας Κεφαλογιάννης Στη μάχη εντυπώσεων Mega/Πρετεντέρη vs ΣΥΡΙΖΑ το μέτωπο καναλιού - δημοσιογράφου είναι εκ των προτέρων χαμένο.Τη δεδομένη στιγμή στη συνείδηση του κοινού, όχι ο Τσίπρας, ακόμα και ο ...Βλάσης Τσάκας έχει μεγαλύτερη αξιοπιστία από το δελτίο ειδήσεων του Mega και τους εκπροσώπους του. Βασικά τη δεδομένη στιγμή, στη συνείδηση του κοινού, όχι ο Τσίπρας, ακόμα και ο Βλάσης Τσάκας έχει μεγαλύτερη αξιοπιστία από οποιοδήποτε ΜΜΕ.

Γράφει ο: Κώστας Κεφαλογιάννης

 

Στη μάχη εντυπώσεων Mega/Πρετεντέρη vs ΣΥΡΙΖΑ το μέτωπο καναλιού - δημοσιογράφου είναι εκ των προτέρων χαμένο.

Τη δεδομένη στιγμή στη συνείδηση του κοινού, όχι ο Τσίπρας, ακόμα και ο ...Βλάσης Τσάκας έχει μεγαλύτερη αξιοπιστία από το δελτίο ειδήσεων του Mega και τους εκπροσώπους του. Βασικά τη δεδομένη στιγμή, στη συνείδηση του κοινού, όχι ο Τσίπρας, ακόμα και ο Βλάσης Τσάκας έχει μεγαλύτερη αξιοπιστία από οποιοδήποτε ΜΜΕ.

Βλέπετε βρισκόμαστε πλέον στη φάση της πλήρους ισοπέδωσης. Η άποψη «όλοι τα παίρνουν» κυκλοφορεί εδώ και χρόνια αλλά ειδικά στην εποχή της κρίσης τείνει να εξελιχθεί σε απόλυτη βεβαιότητα.
Όταν ένα κόμμα εμμέσως πλην σαφώς κατηγορεί έναν δημοσιογράφο ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα του αφεντικού του (το οποίο αφεντικό του τυχαίνει να είναι και ο ...Μπόμπολας) τότε ξεκινάει από θέση ισχύος. Ο κόσμος πηγαίνει ενστικτωδώς με το μέρος του και δεν ενδιαφέρεται για επιχειρήματα και ψύχραιμες απαντήσεις.

ΟΚ λοιπόν, το Mega και ο Πρετεντέρης είναι τσάτσοι των εκδοτών και παίζουν ύποπτα πολιτικά παιχνίδια. Άπαντες το γνωρίζουν (τώρα βέβαια γιατί εφόσον άπαντες το γνωρίζουν, το συγκεκριμένο δελτίο εξακολουθεί να κάνει υψηλές τηλεθεάσεις, ας το αφήσουμε για μια άλλη φορά). Και το επίμαχο σχόλιο του Πρετεντέρη για την παραπομπή Βενιζέλου σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ (θεωρεί ότι δεν έχουν προκύψει ποινικές ευθύνες για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ) είναι κατευθυνόμενο. Σύμφωνοι; Πάμε παρακάτω.

Το βασικό ερώτημα στο δικό μου μυαλό αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ. Και το τι ακριβώς προσπαθεί να πετύχει μέσα από τη συγκεκριμένη αντιπαράθεση. Την αποκάλυψη του ύποπτου ρόλου του Mega; Μπα. Το ξεμπρόστιασμα ενός δημοσιογράφου που κράζει τον ΣΥΡΙΖΑ συχνά; Μα είχε κι άλλες αφορμές για κάτι τέτοιο και τις προσπέρασε. Την κήρυξη πολέμου στο κεφάλαιο (τον Μπόμπολα εν προκειμένω...) προς όφελος του δοκιμαζόμενου λαού; Μακάρι να ήταν έτσι αλλά με ανακοινώσεις και χαρτούρα δεν πας για μάχη, πας στο σχολείο.
'Η μήπως την κεφαλοποίηση της οργής των τηλεθεατών απέναντι στους μεγαλοδημοσιογράφους και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ γενικά, το Mega και τον Πρετεντέρη ειδικά; Και της ταυτόχρονης τοποθέτησης του ίδιου, του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, στο ρόλο του επαναστάτη - μαχητή απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα που λυμαίνονται τον τόπο (κάτι σαν τον Κώστα Πρέκκα σε κόμμα ας πούμε...).

Μήπως τέλος πάντων ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του έκριναν ότι τώρα που η υπόθεση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου κυριαρχεί στην επικαιρότητα είναι ευκαιρία να μαζέψουν ψηφαλάκια κράζοντας και τον Βαγγέλη Βενιζέλο αλλά και όσους τολμούν να ισχυριστούν ότι δεν συντρέχει λόγος παραπομπής του; Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια;

Προσωπικά θεωρώ ότι υπάρχουν άπειρα πράγματα να προσάψει κάποιος στο Mega και το δελτίο του. Και οι αιτιάσεις της ...έκπληκτης Όλγας Τρέμη το βράδυ της Δευτέρας 7/1 περί «πρωτοφανούς επίθεσης από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ» και «προσπάθειας εκφοβισμού των δημοσιογράφων του καναλιού» ήταν πιο αστείες κι από τη συνέντευξη Παπακωνσταντίνου στην Έλλη Στάη.
Ταυτόχρονα όμως θεωρώ ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει όλο και περισσότερο στον καιροσκοπισμό και τον λαϊκισμό, όλο και λιγότερο στην πολιτική. Και θεωρώ επίσης ότι τέτοιου είδους πρακτικές, προερχόμενες από τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση και πιθανόν την αυριανή κυβέρνηση, είναι σχεδόν τόσο επικίνδυνες, όσο και η διαπλοκή των ΜΜΕ.

Κι αυτό, σας το ορκίζομαι, το σκέφτηκα μόνος μου, δεν το άκουσα στο Mega.

Πηγή: prismanews.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ