Πως ο Γιάννης Στρατηγόπουλος και εγώ υποδεχτήκαμε τους αθλητές των Special Olympics!

Σας παρουσιάζω τον αθλητή των Special Olympics, Γιάννη Στρατηγόπουλο, το συμπαρουσιαστή μου σήμερα το πρωί, στην Τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας, που έλαβε χώρα στο Ζάππειο Μέγαρο. Ήταν ειλικρινά μία συναρπαστική εμπειρία που με γέμισε συγκίνηση και θα ήθελα δημόσια να ευχαριστήσω το Γιάννη, που με εμψύχωνε συνεχώς και μου έδωσε μαθήματα απλότητας και χαλαρότητας κατά την παρουσίαση. Κρυώναμε βέβαια λίγο, έτσι δεν είναι Γιάννη μου??

Σας παρουσιάζω τον αθλητή των Special Olympics, Γιάννη Στρατηγόπουλο, το συμπαρουσιαστή μου σήμερα το πρωί, στην Τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας, που έλαβε χώρα στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ήταν ειλικρινά μία συναρπαστική εμπειρία που με γέμισε συγκίνηση και θα ήθελα δημόσια να ευχαριστήσω το Γιάννη, που με εμψύχωνε συνεχώς και μου έδωσε μαθήματα απλότητας και χαλαρότητας κατά την παρουσίαση. Κρυώναμε βέβαια λίγο, έτσι δεν είναι Γιάννη μου??

Η πιο συγκινητική παρουσίαση στη τηλεοπτική μου ζωή

Ακολουθεί το κείμενο της προσφώνησής μου κατά την Τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας

«Κυρίες και Κύριοι, αξιότιμα μέλη της Διεθνούς  Επιτροπής, αγαπημένοι μας αθλητές και αθλήτριες,
Σας καλωσορίζουμε στην Αθήνα, στην Ελλάδα, εδώ  στο Περιστύλιο του Ζαππείου. Ανάβουμε τη Φλόγα της Ελπίδας για τους Χ Παγκόσμιους Χειμερινούς Αγώνες Special Olympics.

Η αύρα σας! Αγαπητοί μας αθλητές των Special Olympics, είναι σα να φυσάει εδώ στο Περιστύλιο του Ζαππείου Ζείδωρος άνεμος, όπως τον αναφέρει ο Όμηρος στην Οδύσσειά του, ζωογόνος και ζωοποιός, ζωοδότης και ζωοπάροχος! Μας δίνετε ζωή! Με την θέληση και το ομαδικό σας πνεύμα, κάτω από τις αντίξοες συνθήκες που η κοινωνία σας επιβάλλει, εσείς και οι γονείς σας χτίζετε ένα κόσμο νίκης, αισιοδοξίας, αλληλεγγύης και καρτερικότητας. .

Ο ήλιος σας! Το σύμβολο και λογότυπο σας! Έρχεστε εσείς πρώτοι στην ανατολή  του 2013 με την δική σας Αφή της Φλόγας της Ελπίδας- Ο Θεός  Απόλλωνας αυτός ο πανδερκής ος τα πανθ’ ορά, με το φως και την αρμονία του θερμαίνει τις καρδιές μιας ταλαιπωρημένης  Ελλάδας  που δυσφημίστηκε. Σήμερα από εδώ, χάρη  σε ΄σας, με τις αχτίδες των Special Olympics, ο Φοίβος ο Φωσφόρος Βασιλέας αναπέμπει το μήνυμα σε όλο τον πλανήτη: ότι η Ελλάδα αναδύεται  από τα σκοτάδια της και στέκεται όρθια, φωτεινή, με το κάλλος και τη νεότητα του Δήλιου Απόλλωνα»

Το θερμό χειροκρότημα γνώρισε και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Special Olympics Dr. Timothy P. Shriver-Εδώ, εικονιζόμενος με αθλητές πριν την τελετή 

 

Ακολουθεί το κείμενο χαιρετισμού του Γιάννη Στρατηγόπουλου

Κυρίες και Κύριοι καλημέρα σε όλους!
Και θα είναι καλημέρα και ας βρέχει
και ας έχει συννεφιά!
Γιατί σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα!
Εκ μέρους των αθλητών
των Special Olympics Ελλάς
σας καλωσορίζω
στην Τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας
για τους Παγκόσμιους Χειμερινούς Αγώνες Special Olympics 2013!
Είμαι ο Γιάννης Στρατηγόπουλος!
Αθλητής των Special Olympics Hellas στην ιστιοπλοΐα.
Φέτος, δεν συμμετέχω στους Αγώνες,
αλλά είμαι το ίδιο χαρούμενος!
Εύχομαι στους συναθλητές μου
και σε όλους τους αθλητές που θα συμμετάσχουν,
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Όσο για τους διοργανωτές
είναι σίγουρο ότι θα την έχουν!
Η Φλόγα της Ελπίδας σας δίνεται
με τόση αγάπη και ευχές από όλους εμάς, που μόνο τύχη θα σας φέρει!
Ευχαριστώ πολύ! 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ