Είπε ο δεινόσαυρος, τον δεινόσαυρο, δεινόσαυρο -‏ Ένα άρθρο του Γιώργου Καισάριου

Για "πολιτικό παράδοξο της Αριστεράς" κάνει λόγο ο κύριος Αλέκος Αλαβάνος, σε πρόσφατο άρθρo του στην "Ελευθεροτυπία"!!! Το παράδοξο κατά τον κ. Αλαβάνο, είναι ότι πιστεύει πως η αριστερά είναι συνεργάτης στην εκστρατεία τρομοκράτησης του ελληνικού λαού!!!

Για "πολιτικό παράδοξο της Αριστεράς" κάνει λόγο ο κύριος Αλέκος Αλαβάνος, σε πρόσφατο άρθρo του στην "Ελευθεροτυπία"!!! Το παράδοξο κατά τον κ. Αλαβάνο, είναι ότι πιστεύει πως η αριστερά είναι συνεργάτης στην εκστρατεία τρομοκράτησης του ελληνικού λαού!!!

Ο κ. Αλαβάνος τονίζει ότι "η Αριστερά είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να είναι ο φορέας απελευθέρωσης της χώρας” από την κρίση και ζητά εκ νέου δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Μάλιστα θεωρεί ότι ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καν αριστερά κόμματα!! Πολύ θα ήθελα να ακούσω τις αντιδράσεις των πρωτοκλασάτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με αυτή τη δήλωση. 
 
Συνεχίζοντας, ο κ. Αλαβάνος πιστεύει ότι η ΔΗΜΑΡ είναι συνένοχη στις ανατροπές των εργασιακών κατακτήσεων, σε αστυνομοκρατικές πρακτικές, ακόμα και σε επιστρατεύσεις!! Ακόμα χειρότερη είναι η άποψή του για τον ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο γράφει:
 
“έχει επιτύχει να αναδειχθεί στον υπ΄ αριθμόν ένα κομματικό αντίπαλο της κυβέρνησης. Όχι όμως σε προγραμματικό ούτε σε ιδεολογικό αντίπαλο. Το αντίθετο. Έχει πλήρως αποδεχθεί το πλαίσιο δράσης του συστήματος: με κάθε όρο παραμονή στην Ευρωζώνη. Η καλή Αμερική. Ο Σόιμπλε που το συζητάει. Το νέο διαπραγματευτικό πλαίσιο, επειδή έγινε αναφορά για το κατοχικό δάνειο και τη Siemens. Οι νοικοκυραίοι. Οι συμμαχίες με τη λαϊκή Δεξιά”.
 
I Love it!!


 
Αλλά δεν τελειώσαμε εδώ, τα πράγματα γίνονται ακόμα καλύτερα όταν κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για “ενεργή συμμετοχή στην εκστρατεία φόβου του συστήματος σχετικά με την παραμονή στην Ευρωζώνη”. Γράφει ο κ. Αλαβάνος:

"όχι μόνο δεν έχει υπάρξει αντίθεση, όχι μόνο δεν παραπέμπεται ένα από τα κυρίαρχα προβλήματα της κρίσης στην ετυμηγορία του λαού με δημοψήφισμα, όχι δεν αναδεικνύεται η αποχώρηση από την Ευρωζώνη ως ένα έστω ενδεχόμενο, αν δεν υπάρξει στροφή της ευρωπαϊκής πολιτικής. Η επίσημη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΄η αποχώρηση από το ευρώ αποτελεί εθνική καταστροφή΄, συνιστά εκ των πραγμάτων άμεση συνεργασία με την κυβέρνηση στην εκστρατεία τρομοκράτησης του ελληνικού λαού”.
 
Τρομερό!! Κάθε φορά δηλαδή που κάποιος δεν συμφωνεί με τον κύριο Αλαβάνο, θα πρέπει να κάνουμε δημοψήφισμα.
 
Και τι προτείνει ο κ. Αλαβάνος για να βγούμε από την κρίση;; Τα γνωστά -επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, απελευθέρωση από τους δανειστές, έλεγχο στις κινήσεις του κεφαλαίου, λαϊκές τράπεζες, αναβίωση της αγροτικής οικονομίας κτλ κτλ κτλ κτλ.
 
Ευτυχώς που κάποιοι σαν τον κ. Αλαβάνο έχουν περιθωριοποιηθεί και δεν τους διαβάζουμε συχνά, παρά μόνο από σπόντα, διότι αρκετά έχουμε κουραστεί να ακούμε τους άλλους αριστερούς, που κατά τον κ. Αλαβάνο δεν είναι καν αριστεροί (λέτε να είναι κεντροαριστεροί όπως ο κ. Στουρνάρας;;).
 
Οι δεινόσαυροι έχουμε μάθει ότι εξαφανίστηκαν από προσώπου γης όταν έγινε κάποιο συγκλονιστικό γεγονός. Η αριστερά επίσης τείνει να εξαφανιστεί, τουλάχιστον όπως την ξέραμε. Το παραδοσιακό μοντέλο του ΚΚΕ δεν έχει καμία πέραση πια και μάλλον πάει προς εξαφάνιση. Και πάει προς εξαφάνιση, διότι το συγκλονιστικό γεγονός είναι η πτώση του υπαρκτικού σοσιαλισμού.
 
Προς εξαφάνιση (ιδεολογική πάντα) είναι και ο κύριος Αλαβάνος που έχει περισσότερο σχέση με το ΚΚΕ παρά με οτιδήποτε άλλο. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ, σαν τις κατσαρίδες δείχνει ότι θα επιβιώσει.

Και ο λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιβιώσει, είναι ότι αρχίζει και προσαρμόζεται στο νέο μεταπολιτευτικό περιβάλλον. Οι νέες συνθήκες προσαρμογής κάνουν λόγο ότι οι Αμερικάνοι δεν είναι και τόσο κακοί, η Ευρώπη είναι μονόδρομος και το κράτος θα πρέπει να κοιτάξει την επιχειρηματικότητα αν είναι η Ελλάδα να σωθεί.
 
Ναι είναι κωλοτούμπες, αλλά είναι καλοδεχούμενες κωλοτούμπες, σε διαφορετική περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει είδος προς εξαφάνιση όπως ο κύριος Αλαβάνος.
 
Κατά τα άλλα, είπε ο δεινόσαυρος (ο κ. Αλαβάνος) τον δεινόσαυρο (ΣΥΡΙΖΑ και όλη την αριστερά) δεινόσαυρο... Αυτό όμως που δεν ξέρει ο κ. Αλαβάνος είναι ότι αυτός είναι ήδη είδος προς εξαφάνιση, ενώ ο ΣΥΡΖΙΑ λόγω προσαρμογής θα καταφέρει να επιβιώσει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ