Η «πιο άσχημη γυναίκα του κόσμου» επέστρεψε σπίτι της 154 χρόνια μετά τον θάνατο της

Την ανάπαυση φαίνεται πως βρήκε τελικά η «πιο άσχημη γυναίκα του κόσμου». 154 ολόκληρα χρόνια μετά το θάνατός της, επέστρεψε για να ταφεί στη γενέτειρά της, το Μεξικό.

Την ανάπαυση φαίνεται πως βρήκε τελικά η «πιο άσχημη γυναίκα του κόσμου». 154 ολόκληρα χρόνια μετά το θάνατός της, επέστρεψε για να ταφεί στη γενέτειρά της, το Μεξικό.



Η Τζούλια Παστράνα έπασχε εκ γενετής από μια γενετική ασθένεια, με αποτέλεσμα όλο το πρόσωπό της να είναι καλυμμένο με χοντρές τρίχες, με αποτέλεσμα να αποκαλείται «γυναίκα αρκούδα» από τον άνδρα και μάνατζερ της, Τεοντόρ Λεντ.

Το 1854 μάλιστα η εφημερίδα «New York Times» την περιέγραφε ως «το σύνδεσμο μεταξύ του ανθρώπινου είδους και του ουρακοτάγκου». Έξι χρόνια μετά πέθανε σε ηλικία 26 ετών κατά τη διάρκεια της γέννησης του επίσης τριχωτού γιου της (ο οποίος πέθανε επίσης στη γέννα).

Σύμφωνα με το BBC, μετά το θάνατό της, ο άντρας της περιέφερε επί δεκετίες το ταριχευμένο σώμα της ανά την Ευρώπη ως αξιοθέατο.

Ωστόσο η ιστορία της Τζούλια γίνεται ακόμη πιο περίεργη όταν, αργότερα, ο Λεντ παντρεύεται μια άλλη γενειοφόρο γυναίκα, την οποία συνέστηνε ως αδελφή της Παστράνα και η οποία τραγουδούσε δίπλα στο άψυχο κορμί της «αδελφής» της.

Το 1976 η σωρός της Παστράνα εκλάπη από μια αποθήκη στο Νορβηγία για να βρεθεί αργότερα σε ένα γκαράζ. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Πανεπιστήμιο του Όσλο, όπου έμεινε για δεκαετίες για να βρει μόλις χθες το δρόμο προς την πατρίδα της, χάρη σε μια καμπάνια της Μεξικανής καλλιτέχνιδας Λάουρα Άντερσον Μπαρμπάτα, η οποία από το 2005 προσπαθεί να φέρει την Παστράνα στην πατρίδα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ