H αποκάλυψη στην Ρωσία: Δείτε σειρά βίντεο με την βροχή μετεωριτών - 500 τραυματίες - Ζημιές σε κτίρια!

Σκηνές που βλέπουμε μόνο στο σινεμά με μετεωρίτες και καταστροφή του πλανήτη έζησαν κάτοικοι σε περιοχές της κεντρική Ρωσίας.Βροχή μετεωριτών προκάλεσε βίαιες εκρήξεις στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας πάνω από τα Ουράλια και περιοχές της κεντρικής Ρωσίας με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια σε πολλά κτήρια, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα τοπικές αρχές και κατοίκους των περιοχών.

Σκηνές που βλέπουμε μόνο στο σινεμά με μετεωρίτες και καταστροφή του πλανήτη έζησαν κάτοικοι σε περιοχές της κεντρική Ρωσίας.

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι τραυματίστηκαν,  και τουλάχιστον 60 χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθλαψη από την πτώση μετεωριτών στην περιοχή των Ουραλίων, ανακοίνωσε το τοπικό γραφείο του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφαξ.


Σύμφωνα με ανώνυμες στρατιωτικές πηγές που μίλησαν στο πρακτορείο Russia Today, ο μετεωρίτης επλήγη από τα συστήματα ρωσικής αεράμυνας και έσπασε σε κομμάτια κατά την πτώση του. H αναφορά αυτή ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται ακόμη.



Ζημιές σε κτίρια έχουν καταγραφεί σε τουλάχιστον έξι πόλεις, σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις. Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί σε εργοστάσιο επεξεργασίας μετάλλου όπου κατέρρευσε οροφή 600 τμ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τέσσερις άνθρωποι, μετέδωσε το Ιντερφαξ. Ολα αυτά στην πόλη του Τσέλιαμπινσκ, η οποία επλήγη περισσότερο από το φαινόμενο. Στην ίδια περιοχή χτυπήθηκε και σχολείο, και έχουν αναφερθεί τραυματισμοί!


«Σημειώθηκε βροχή μετεωριτών, χωρίς να πέσουν κομμάτια τους στη Γη. Ένας μετεωρίτης εξερράγη πάνω από την περιοχή του Τσέλιαμπινσκ», δήλωσε εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Αντιμετώπισης Καταστροφών στο πρακτορείο Ιντερφαξ.



Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο Reuters ότι εντόπισε κομμάτι μετεωρίτη που έπεσε στην περιοχή Yekaterinburg, 200 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Chelyabinsk.



Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία ΝASA είχε αναφέρει το πέρασμα του αστεροειδούς 2012 DA14 διαμέτρου 46 μέτρων αρκετά κοντά στη γη, πιο κοντά από κάθε άλλο, τα 15 τελευταία χρόνια που γίνεται η παρακολούθησή τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τεχνητοί δορυφόροι κινούνται 500 μίλια ψηλότερα ενώ το φεγγάρι είναι 14 φορές πιο μακριά.






Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ