Ρένα Δούρου: «Δε θεωρώ σκληρό, ούτε άτεγκτο, τον κ. Σόιμπλε»

«Ο κ. Ολάντ υπέπεσε σε διπλωματικό σφάλμα, σφάλμα διπλωματικού πρωτοκόλλου», υποστήριξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας -κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα- δεν συναντήθηκε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

«Ο κ. Ολάντ υπέπεσε σε διπλωματικό σφάλμα, σφάλμα διπλωματικού πρωτοκόλλου», υποστήριξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας -κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα- δεν συναντήθηκε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.



Στην τοποθέτησή της στην πρωινή εκπομπή του Σκάι, η κυρία Δούρου τόνισε: «Αυτό που ιεραρχώ ως Ελληνίδα πολίτης, όχι ως βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι ότι όταν ο πολιτειακός άρχοντας κ. Ολάντ της Γαλλίας για δεύτερη φορά κάνει αυτό, ξεχνάει το διπλωματικό πρωτόκολλο όταν αφορά τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά όχι τον πρόεδρο του τρίτου ή του τέταρτου κόμματος, τότε πρέπει να είμαστε θιγμένοι όλοι γιατί αφορά τους θεσμούς της ελληνικής δημοκρατίας. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο 4ος στη σειρά». Με τον τρόπο αυτό η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε τον πρόεδρο της Γαλλίας για την στάση του να μην συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, επιβεβαιώνοντας εμμέσως τις πληροφορίες ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει να συναντηθεί με τον κ. Ολάντ κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, αλλά ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας αρνήθηκε.
 
Στη συνέχεια της συζήτησης, η κυρία Δούρου προέβη σε μια δήλωση που προκάλεσε αίσθηση. «Για να πάω και στην αρχή της κουβέντας με τον κ. Ολάντ. Ο κ. Σαμαράς έβαλε θέμα πολλαπλασιαστή; Έβαλε θέμα αν υπάρχει ένα γαλλικό σχέδιο απέναντι στο γερμανικό του άτεγκτου κ. Σόιμπλε; Εγώ δε θεωρώ σκληρό τον κ. Σόιμπλε, ούτε άτεγκτο, ούτε όλες αυτές τις εξυπνάδες που ταϊζουν τον ρατσισμό και τον φανατισμό στην πατρίδα μας. Εγώ λέω ότι ο κ. Σόιμπλε βρίσκει και κάνει. Διότι αν απέναντι στον κ. Σόιμπλε υπήρχε ένα σοβαρό σχέδιο, υπήρχε μια σοβαρή κυβέρνηση που διαπραγματευόταν δυόμιση χρόνια μπορεί ο κ. Σόιμπλε... Διότι σε μας όταν του είπαμε για τη λίστα Χριστοφοράκου δεν μας είπε με συγχωρείτε... Άρα Ελλάς - Γαλλία συμμαχία και το ρετρό ιδεολόγημα των ιδιωτικοποιήσεων αυξάνει την ύφεση, αυξάνονται οι αυτοκτονίες, αυξάνονται οι άνεργοι...».
 
Απαντώντας στην κυρία Δούρου, ο βουλευτής της ΝΔ Άρης Σπηλιωτόπουλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δύο σταθμά και ότι επικρίνει τον κ. Ολάντ επειδή ο πρόεδρος της Γαλλίας δεν δέχτηκε να συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα.

«Για μένα είναι άτεγκτος ο κ.Σόιμπλε και για μένα οι κρίσεις δεν έχουν να κάνουν με το ποιους μπορώ να συναντήσω και ποιους όχι. Είμαι πιο επιεικής στον κ. Σόιμπλε γιατί ο κ. Σόιμπλε με δέχτηκε, δεν είμαι επιεικής στον Ολάντ γιατί ήρθε στην Αθήνα και δεν με δέχτηκε. Δύο μέτρα δύο σταθμά. Πρέπει να μαστε αντικειμενικοί στις κρίσεις μας. Και η πραγματικότητα είναι ότι η Γερμανία έχει φερθεί σκληρά στη χώρα μας, αλλά κυρίως σκληρά σε ολόκληρη την Ευρώπη», τόνισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος απαντώντας στην κυρία Δούρου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ