Τραγική και η νεροποντή στην Αθήνα - Δείτε εικόνες και βίντεο που συγκλονίζουν

Έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα στους δρόμους της Αθήνας προκάλεσε η δυνατή βροχόπτωση που ξέσπασε τις πρώτες πρωϊνές ώρες στην Αττική.

Έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα στους δρόμους της Αθήνας προκάλεσε η δυνατή βροχόπτωση που ξέσπασε τις πρώτες πρωϊνές ώρες στην Αττική.

Αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν σε πολλές υπόγειες διαβασείς κεντρικών δρόμων της πρωτεύουσας, ενώ μποτιλιάρισμα που έφτασε και τα 10 χιλιόμετρα δημιουργήθηκε στην λεωφόρο Αθηνών στο ρεύμα προς Κόρινθο.

‘Εκλεισαν επίσης η Εθνική Οδος Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος της γέφυρας Ασπροπύργου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και η περιφερειακή του Αιγάλεω.


Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε πάνω από 500 κλήσεις για απάντληση υδάτων. Εκτεταμένα προβλήματα παρατηρήθηκαν και στην ηλεκτροδότηση διάφορων περιοχών.

Οι περισσότεροι δρόμοι του λεκανοπεδίκου έχουν μετατραπεί σε χειμμάρους, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων.


Τα κυριότερα προβλήματα εντοπίζονται στην οδό Πειραιώς, η οποία είναι κλειστή και στα δύο ρεύματα, από Πέτρου Ράλλη έως και τη Χαμοστέρνας. Χάος επικρατεί και στην παραλιακή, από τον Πειραιά έως και τη Γλυφάδα, ενώ κλειστή είναι και η περιφερειακή οδός του Αιγάλεω, πίσω από τα διυλιστήρια, καθώς και η Λ. Βουλιαγμένης στο ύψος της Γρηγορίου Λαμπράκη στο ρεύμα προς Αθήνα. Σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα υπάρχει και στη Λ. Κηφισίας.

Σύμφωνα με την Τροχαία, σε όλα τα κομβικά σημεία της Αθήνας έχουν τοποθετηθεί τροχονόμοι προκειμένου να διευκολύνουν την κυκλοφορία.


Ο Ιλισσός έγινε και πάλι ποτάμι

Εξαιτίας της νεροποντής υπερχείλισε ο Ιλισσός. Μέσα σε λίγη ώρα η στάθμη του ποταμού ανέβηκε ραγδαία με τα ορμητικά νερά να καλύπτουν τις γέφυρες πάνω από το ποτάμι στο ύψος του Φαλήρου. Λίγο αργότερα η κατάσταση βελτιώθηκε.

Στην περιοχή της Κηφισιάς, λόγω υπερχείλισης του χειμάρρου Πυρνα, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ελευθερώτριας στο ύψος της οδού Θέτιδος, στην οδό Ξενίας στο ύψος της οδού Ζακύνθου, καθώς επίσης και στην οδό Καστρίτσης.


Κλειστοί σταθμοί σε ΗΣΑΠ και Μετρό

 

Από Μπάτη μέχρι Σύνταγμα και από Σύνταγμα μέχρι Πικροδάφνη εκτελούνται τα δρομολόγια του τραμ, στον ΗΣΑΠ έχουν διακοπεί τα δρομολόγια από Ομόνοια μέχρι Ταύρο λόγω πτώσης δέντρου, ενώ οι συρμοί του μετρό διέρχονται από το σταθμό «Μέγαρο Μουσικής» χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Εκατοντάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων



Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 600 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε σπίτια και καταστήματα σε όλη την Αττική, και κυρίως στα δυτικά προάστια (Αιγάλεω, Νίκαια, Χαϊδάρι, Περιστέρι), αλλά και κλήσεις για για απεγκλωβισμό οδηγών που ακινητοποιήθηκαν στα αυτοκίνητά τους στην Ιερά Οδό στο Χαϊδάρι, στην Πειραιώς στο Γάζι και στη Λ. Σχιστού στο Σακαραμαγκά έξω από το Αττικό Νοσοκομείο.


Στα διάφορα σημεία του Λεκανοπεδίου επιχειρούν 50 συνεργεία της Πυροσβεστικής με 100 πυροσβέστες.

Διακοπές ρεύματος

Προβλήματα υπάρχουν και στην ηλεκτροδότηση με διακοπές ρεύματος κυρίως στα νότια προάστια και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ εκτός λειτουργίας βρίσκονται φωτεινοί σηματοδότες σε πολλές περιοχές.


Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, εξαιτίας της κακοκαιρίας τέθηκαν εκτός λειτουργίας έξι γραμμές μέσης τάσης σε Κουκάκι, Νέο Κόσμο, Καλλιθέα προς Ταύρο, Φιλοθέη προς Αγ. Παρασκευή, Θρακομακεδόνες, Χολαργό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ