Το ιστορικό ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας Alpino Cucina Italiana κλείνει τα 44 και το γιορτάζει με υπέροχο φαγητό και μεγάλες εκπτώσεις!
Ένα από τα πιο ιστορικά ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας, το Alpino Cucina Italiana, κλείνει τα 44 και το γιορτάζει με νέο μενού. Με την υπογραφή του executive chef, Mauro Peressini.
Συνδυάζει τις αυθεντικές Ιταλικές συνταγές με έναν διευρυμένο κατάλογο που να καλύπτει όλα τα γούστα, φρέσκα χειροποίητα προϊόντα και φρέσκα ζυμαρικά καθημερινής παραγωγής μέσα στο κατάστημα, τις καλύτερες πρώτες ύλες της αγοράς κι άψογο service από άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό. Και όλα αυτά σε έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο.
Τα εστιατόρια Alpino Cucina Italiana, αναφέρει η Όλγα Νικολαΐδου στο αφιέρωμά της στο popaganda.gr, αριθμούν σήμερα δύο καταστήματα, ένα στο Παλαιό Φάληρο στη Λ. Ποσειδώνος 4 με διακόσμηση που παραπέμπει στο μοντέρνο Μιλάνο κι ένα στο Χαλάνδρι στην Παπανικολή 66, που θυμίζει τη φινετσάτη Φλωρεντία, το οποίο φέτος γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια. Το σήμα κατατεθέν των εστιατορίων όμως είναι το χαμόγελο στα χείλη όλων των ευχαριστημένων επισκεπτών.
Το γευστικό ταξίδι του Alpino ξεκίνησε πριν από 44 χρόνια στο Παλαιό Φάληρο, όπου οι πελάτες ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με τις γευστικές δημιουργίες και το πάθος της ομάδας του για την άριστη εξυπηρέτηση τους. Πολλοί από αυτούς θυμούνται ακόμα τον Κώστα και τον Bαγγέλη Σκάρλα σαν μικρά παιδιά στο πρώτο τους κατάστημα. «Η αγάπη και προτροπή του κόσμου μας ώθησε να ξεφύγουμε από τις παραδοσιακές συνταγές της Ιταλικής Κουζίνας και να δημιουργήσουμε νέες συνταγές με νέα υλικά, που μας καθιέρωσαν μετέπειτα, ως ένα από τα καλύτερα Ιταλικά Εστιατόρια της πόλης».
Το βασικό μυστικό της επιτυχίας του, όπως αποκαλύπτουν οι ιδιοκτήτες, είναι η αστείρευτη αγάπη για τη δουλειά τους. «Εμείς μεγαλώσαμε μέσα στο πρώτο κατάστημά μας, από παιδιά ήμασταν στην κουζίνα και την σάλα του εστιατορίου μας. Νιώθουμε τυχεροί, διότι ασχολούμαστε καθημερινά με κάτι που μας αρέσει. Ακόμα κι εάν υπήρχε η δυνατότητα να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, πάλι την ίδια διαδρομή θα ακολουθούσαμε. Τις ώρες που δεν μπορούμε να βρισκόμαστε σε ένα από τα καταστήματά μας, το μυαλό μας είναι διαρκώς σε αυτά. Οι καθημερινοί προβληματισμοί μας, πως μπορούμε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο την εξυπηρέτησή μας προς τον πελάτη, πως θα βελτιώσουμε τις συνταγές μας, πως θα προσφέρουμε κάτι νέο σε αυτούς που μας επιλέγουν ακόμα μετά από τόσα χρόνια. Μετά από 44 χρόνια, η κάθε μέρα ξεκινά σαν να είναι η πρώτη μέρα που ανοίξαμε το πρώτο μας εστιατόριο!».
Φέτος το Alpino συμπληρώνει 44 χρόνια λειτουργίας, και γιορτάζει προσφέροντας 44% έκπτωση σε όλες τις πίτσες του καταλόγου στο delivery service. Εκτός από τις πίτσες, σημαντικές εκπτώσεις βρίσκουμε και σε όλο τον κατάλογο του delivery service, ενώ για τους αληθινούς λάτρεις της Ιταλικής κουζίνας ο βραβευμένος με δύο Χρυσούς Σκούφους, Ιταλός σεφ, Mauro Peressini έχει ετοιμάσει νέα πιάτα, ανανεώνοντας για μία ακόμα φορά το μενού. Το ατού του νέου καταλόγου με τίτλο “Sapori e Saperi” είναι η απέριττη φυσικότητα της σύνδεσης της Ιταλικής κουζίνας με στοιχεία της ελληνικής διατροφήςς.
Ο Executive Chef των δύο Χρυσών Σκούφων, Mauro Perissini, γνωστός για την αγάπη που έχει στην Ελληνική Κουζίνα αλλά και την πολυετή πείρα κι εξειδίκευση στην Ιταλική Κουζίνα, καταφέρνει να συνδυάζει υλικά και συνταγές των δύο χωρών και να δημιουργεί ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα σε κάθε πιάτο του ανανεωμένου μενού.
Πηγή: Όλγα Νικολαΐδου, Popaganda.gr
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr