Με κάλεσε στο Yolenis η Ντίνα Νικολάου, έφαγα την ωραιότερη πίττα στη γη & γνώρισα τον πιο ευδιάθετο νέο σεφ Θάνο Μωραΐτη!
Το καλό φαγητό φτιάχνει το κέφι. Το πολύ καλό φαγητό, μετά από εμπειρία ετών σαν της αγαπημένης φίλης σεφ Ντίνας Νικολάου είναι απόλαυση πολλών αισθήσεων.
Το καλό φαγητό φτιάχνει το κέφι. Το πολύ καλό φαγητό, μετά από εμπειρία ετών σαν της αγαπημένης φίλης σεφ Ντίνας Νικολάου είναι απόλαυση πολλών αισθήσεων.
Το Yoleni’s μια φρέσκια και σωστά δομημένη πολυεπειχείρηση σύγχρονης εστίασης έφερε ένα νέο αέρα στο Κολωνάκι.
Ένα απόγευμα δεν ήμουν στα κέφια μου, ε συμβαίνει αυτό σε όλους μας, κατευθύνθηκα προς την Σόλωνος προσκεκλημένη της Ντίνας Νικολάου που εκείνο το απόγευμα θα έκανε live παρουσίαση τριών συνταγών τούρτας παγωτού: με τριπλή σοκολάτα και μπράουνις, με φράουλα και γεμιστά μπισκότα φράουλας και τούρτας παγωτού τιραμισού με παγωτό πραλίνα.
Έφτασα νωρίς και πεινούσα. Δοκίμασα μία πίττα με μανιτάρια πριν έρθει η Ντίνα στο Yoleni’s και γνωρίστηκα με το νεαρό σεφ Θάνο Μωραΐτη που το χαμόγελο του μου έφτιαξε την διάθεση αμέσως.Να πω ψέμματα;
Και η πίττα. Πωπω δεν υπάρχει αυτή η ζύμη και το ψήσιμο εκείνη την στιγμή μπροστά σου.
Και ενώ υποτίθεται περίμενα να φάω το παγωτογλυκό της Ντίνας , παρήγγειλα παγωτό λουκούμι!!! Λουκούμι !
Μετά ήρθε η επιτομή του δυναμισμού, η δημοφιλής σεφ η Ντίνα Νικολάου και σκόρπισε παντού χαμόγελα και ταλέντο.
Ας δούμε μία από τις εξαιρετικές δημιουργίες της Ντίνας Νικολάου.
Εξωτική τούρτα με 2 σορμπέ (μάνγκο & βατόμουρο) και παρφέ φράουλα.
ΥΛΙΚΑ
600 γρ παγωτό σορμπέ βατόμουρο, ΔΩΔΩΝΗ
400 γρ. παγωτό σορμπέ μάνγκο, ΔΩΔΩΝΗ
300 γρ. παρφέ φράουλα, ΔΩΔΩΝΗ
200 γρ. φράουλες φρέσκες
1 ώριμο μάνγκο
4 έτοιμα ρολά κέικ με γέμιση κρέμα φράουλα*
Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζω το σορμπέ μάνγκο από την κατάψυξη και το αφήνω για 15 λεπτά να μαλακώσει.
Στρώνω ένα μεγάλο μπολ με μεμβράνη φροντίζοντας να εξέχει αρκετά από τα τοιχώματα.
Κόβω τα 3 ρολά κέικ σε φέτες με πάχος 1 εκ. και τα στρώνω κυκλικά στα τοιχώματα και στην βάση του μπολ. Αδειάζω το σορμπέ μάνγκο σε ένα μπολ και με ένα ξύλινο κουτάλι το ανακατεύω δυνατά για να γίνει κρεμώδη. Το αδειάζω μέσα στο μπολ και με μια σπάτουλα το απλώνω να ισομοιραστεί παντού αφήνοντας το κέντρο του μπολ άδειο.
Βάζω το μπολ στην κατάψυξη για 1 ώρα.
Δεκαπέντε λεπτά πριν βγάλω το μπολ από το ψυγείο, βγάζω το σορμπέ βατόμουρο για να αρχίσει να μαλακώνει.
Πλένω καλά τις φράουλες και τις κόβω σε φετάκια.
Βγάζω το μπολ από το ψυγείο, και «κολλάω» τις φράουλες επάνω στο σορμπέ μάνγκο.
Σε ένα μπολ χτυπάω λίγω το σορμπέ βατόμουρο και το απλώνω με τον ίδιο τρόπο που έστρωσα και το σορμπέ μάνγκο, αφήνοντας το κέντρο του μπολ, κενό.
Ξαναβάζω στην κατάψυξη για 1½ ώρα.
Καθαρίζω το μάνγκο και το κόβω σε φετάκια και 15 λεπτά πριν βγάλω το μπολ από την κατάψυξη βγάζω το παρφέ φράουλα να μισομαλακώσει. Το αδειάζω σε ένα μπολ και με το κουτάλι το ανακατεύω.
Βγάζω το μπολ από την κατάψυξη και απλώνω πρώτα τα φετάκια του μάνγκο. Τέλος γεμίζω το κέντρο με το παρφέ φράουλα.
Κόβω σε φέτες το τελευταίο ρολό κέικ και καλύπτω όλο το μπολ. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στην κατάψυξη για 4-5 ώρες τουλάχιστον.
Ξεφορμάρω την τούρτα με την βοήθεια της μεμβράνης, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω αμέσως.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο madeingreece.news στις 29 Ιουνίου 2017.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr