Good news : «Κερνάμε Ελλάδα», κοτόπουλο με κάστανα, χοχλιοί με αρισμαρί, πρασόπιτα Ζαγορίου, μαϊντανοσαλάτα Σύρου, πιταρούδια Δωδεκανήσου, τραχανοκολοκυθόπιτα Ευρυτανίας κ.ά

Γεύσεις από όλη την Ελλάδα με βάση παραδοσιακά προϊόντα πολλών περιοχών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στο τριήμερο φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα», που οργανώνεται για 2η συνεχή χρονιά και φιλοξενείται από την Παρασκευή 18, μέχρι και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Αγιάς Χανίων.

Γεύσεις από όλη την Ελλάδα με βάση παραδοσιακά προϊόντα πολλών περιοχών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στο τριήμερο φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα», που οργανώνεται για 2η συνεχή χρονιά και φιλοξενείται από την Παρασκευή 18, μέχρι και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Αγιάς Χανίων. Το φεστιβάλ διοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού και η Αναπτυξιακή Χανίων.
 


Καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης θα δημιουργεί, καθημερινά, μοναδικές συνταγές και παραδοσιακά πιάτα από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, τα οποία θα προσφέρονται στους επισκέπτες του Φεστιβάλ, από τη 1 μετά το μεσημέρι και μέχρι το βράδυ.
 


Ενδεικτικά, οι συνταγές που θα παρουσιαστούν περιλαμβάνουν:
 
* συνταγές από την Κρήτη: κοτόπουλο με κάστανα και πράσο, κουνέλι με αγκινάρες, μπουμπουριστοί χοχλιοί με ροσμαρί, φάβα παντρεμένη, χοιρινό με κρασί και μέλι, κοτόπουλο με μέλι, πορτοκάλι και μουστάρδα, χανιώτικο πιλάφι με ζυγούρι, χοχλιοί με ξινόχοντρο και μελιτζάνες, τσιγαριαστό.
 
* συνταγές από την υπόλοιπη Ελλάδα: κοτόπουλο με πιπεριές Φλωρίνης και σκόρδο, μελιτζανοσαλάτα Καρύστου Ευβοίας, πηλιορείτικο σπετζοφάι, πρασόπιτα Ζαγορίου Ηπείρου, τυροκαφτερή Γρεβενών, χοιρινό με λάχανο τουρσί, μαϊντανοσαλάτα Σύρου, ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης, πιταρούδια Δωδεκανήσου, τραχανοκολοκυθόπιτα Ευρυτανίας, χοιρινό Λαγότο Τρίπολης.


 
Εκθέτες από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα, επίσης, θα παρουσιάσουν τα παραδοσιακά προϊόντα τους ενώ οι εκδηλώσεις πλαισιώνονται από παιδικά και θεματικά εργαστήρια καθώς και από βραδιές με παραδοσιακά κρητικά συγκροτήματα.
 
Οι κτηνοτρόφοι των Χανίων θα προσφέρουν στο κοινό, παραδοσιακό κρητικό πιλάφι, τσιγαριστό, αλλά και την αυθεντική γραβιέρα Κρήτης, ενώ το Δίκτυο Οινοποιών θα παρουσιάσει όλες τις ποικιλίες των κρασιών που παράγονται στους Νομούς Χανίων και Ρεθύμνης. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να τα δοκιμάσουν. Τα επίσημα εγκαίνια του φεστιβάλ θα γίνουν αύριο Παρασκευή στις 7 το απόγευμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr