Μία 29χρονη και ένας Κινέζος φοιτητής οι άλλοι δύο νεκροί του αιματοβαμμένου Μαραθώνιου της Βοστώνης‏

Μία 29χρονη γυναίκα, καθώς και ένας φοιτητής κινεζικής καταγωγής ήταν τα άλλα δύο θύματα της διπλής βομβιστικής επίθεσης κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου της Βοστόνης.

Μία 29χρονη γυναίκα, καθώς και ένας φοιτητής κινεζικής καταγωγής ήταν τα άλλα δύο θύματα της διπλής βομβιστικής επίθεσης κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου της Βοστόνης.



Η 29χρονη Κριστλ Κάμπελ από το Άρλινγκτον αναγνωρίστηκε την Τρίτη ως το δεύτερο θύμα της επίθεσης μετά τον 8χρονο Ρίτσαρντ Μάρτιν.

Τρίτο θύμα ήταν ένας Κινέζος μεταπτυχιακός φοιτητής του πανεπιστημίου της Βοστόνης, ο οποίος έχασε τη ζωή του παρακολουθώντας τον αγώνα μαζί με δύο συμφοιτητές του κοντά στην γραμμή του τερματισμού, όπως μετέδωσε το CNN.

Το πρώτο θύμα, ο 8χρονος Μάρτιν Ρίτσαρντ, περίμενε τον δρομέα μπαμπά του κοντά στο νήμα του τερματισμού με αποτέλεσμα να κοπεί το νήμα της δικής του ζωής από την φονική επίθεση στο μαραθώνιο της Βοστόνης.

Ο Μάρτιν, που έπαιζε μπέιζμπολ στη μικρή λίγκα, ζούσε μαζί με τους γονείς και τα δύο αδέλφια του, την 7χρονη Τζέιν και τον 10χρονο Χένρι, σε ένα μπλε βικτοριανό σπίτι στο Ντόρτσεστερ, μία γειτονιά της Βοστόνης γεμάτη σήματα της τροχαίας που αναγράφουν «παίζουν παιδιά».

Μία γειτόνισσα περιγράφει ως ένα χαρούμενο παιδί τον αδικοχαμένο Μάρτιν και θυμάται οτι φοβόταν τον σκύλο της, ένα ροτβάιλερ. «Ήταν ένα υπέροχο παιδί», συμπληρώνει.



Ο πατέρας του Μάρτιν, Μπιλ, με ένα e-mail ανακοίνωσε το θάνατο του παιδιού του, κατά την έκρηξη των μηχανισμών στη γραμμή τερματισμού, ενώ η μητέρα και η αδελφή του 8χρονου τραυματίστηκαν σοβαρά.

Για την 29χρονη Κριστλ Κάμπελ οι φίλοι της μνημονεύουν την έντονη προσωπικότητά, το πάθος της για τους Red Sox, την ομάδα μπέιζμπολ της Βοστόνης και τον τρόπο που τραγουδούσε δυνατά το τραγούδι του Έμινεμ με τη Ριάνα «Love the Way You Lie», όταν το άκουγε στο ραδιόφωνο.

«Εχω σοκαριστεί, με ξεπερνά. Θα μας λείψεις Κριστλ Κάμπελ, αλλά το πλατύ σου χαμόγελο και τα σπινθηροβόλα μπλε μάτια σου θα ζουνν για πάντα στην καρδιά και το μυαλό μας», έγραψε ένας από τους φίλους της στο Facebook.

Οσον αφορά τον κινέζο φοιτητή, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κινεζικό προξενείο στη Νέα Υόρκη, η ταυτότητα του θύματος δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, έπειτα από αίτημα της οικογένειάς του.

Στην διπλή επίθεση τραυματίστηκαν άλλοι 176 άνθρωποι.

Στη Βοστόνη μεταβαίνει αύριο ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να παραστεί σε τελετή μνήμης για τα θύματα των δύο εκρήξεων, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Την Πέμπτη το πρωί, ο πρόεδρος θα μεταβεί στη Βοστόνη για να μιλήσει σε μια οικουμενική τελετή αφιερωμένη σε εκείνους που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά, στη βομβιστική επίθεση της Δευτέρας, κοντά στη γραμμή του τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστόνης », ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr