Aπίστευτη είδηση: Αμερικανοί στρατιωτικοί βρίσκουν πως είστε, ανάλογα με τον τρόπο που κινείται το... ποντίκι του PC σας!

DARPA: Μια πραγματικά τρελή υπηρεσία στρατιωτικής τεχνολογίας των ΗΠΑ αναπτύσσει μια μορφή των βιομετρικών μετρήσεων με βάση το πώς χειρίζεται κάποιος το ποντίκι του υπολογιστή του.

Η εταιρεία ετοιμάζεται να προσθέσει βιομετρικά συμπεριφοριστικά στοιχεία, για παράδειγμα το πώς ένας χρήστης υπολογιστή χειρίζεται το ποντίκι ή το πως γράφει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σε υπάρχον λογισμικό τεχνικού ελέγχου ταυτότητας.

Οι υπάρχουσες τεχνικές ελέγχου ταυτότητας περιλαμβάνουν κάτι που ξέρετε (όπως τον κωδικό πρόσβασης ή το PIN), κάτι που έχετε (όπως ένας αριθμός από το RSA token key-fob) και συμβατικά βιομετρικά στοιχεία (όπως τα δακτυλικά σας αποτυπώματα).

Οι ερευνητές της ακαδημίας του στρατού των ΗΠΑ West Point έχουν λάβει επιχορηγήσεις πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, όταν δόθηκε το πράσινο φως από την DARPA (Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών Έργων, ή Defence Advanced Research Projects Agency). Οι επιχορηγήσεις αποτελούν μέρος του active authentication programme της DARPA.

Το πρόγραμμα περιγράφει μια τεχνολογία αναγνώρισης με βάση τη συμπεριφορά γνωστή και ως «γνωστικό δακτυλικό αποτύπωμα» που θα αντικαταστήσει τους ξεπερασμένους κωδικούς πρόσβασης.

Tags

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ