Για γυναίκες, μουσική και το επόμενο χτύπημα- «Όσα έζησα εκείνη τη νύχτα με τους αδελφούς Τσαρνάεφ»

Για γυναίκες, μουσική αλλά και το επόμενο τρομοκρατικό τους χτύπημα συζητούσαν τα δύο αδέλφια στο αυτοκίνητο που έκλεψαν κατά την προσπάθεια διαφυγής τους λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του αστυνομικού στο ΜΙΤ και δύο μέρες μετά τη βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, αποκαλύπτει συνέντευξη - μαρτυρία του οδηγού του αυτοκινήτου στην εφημερίδα Boston Globe.

Για γυναίκες, μουσική αλλά και το επόμενο τρομοκρατικό τους χτύπημα συζητούσαν τα δύο αδέλφια στο αυτοκίνητο που έκλεψαν κατά την προσπάθεια διαφυγής τους λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του αστυνομικού στο ΜΙΤ και δύο μέρες μετά τη βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, αποκαλύπτει συνέντευξη - μαρτυρία του οδηγού του αυτοκινήτου στην εφημερίδα Boston Globe.



Όπως αναφέρει το ethnos.gr, ο 26χρονος Κινέζος επιχειρηματίας, ο οποίος χρησιμοποιεί το δυτικό όνομα Ντάνι, είχε σταθμεύσει μόλις στην άκρη της Μπράιτον Άβενιου την καινούρια Μερσεντές του προκειμένου να απαντήσει σε ένα γραπτό μήνυμα, όταν ένα παλιό σεντάν ήρθε και κόλλησε πίσω του. Ένας άνδρας με σκούρα ρούχα βγήκε και πλησίασε το παράθυρο του συνοδηγού. Ήταν περίπου 11 το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Ο άνδρας του χτύπησε το τζάμι του παραθύρου και άρχισε να μιλάει ακατάληπτα. Καθώς ο Ντάνι δεν μπορούσε να τον ακούσει κατέβασε το παράθυρο. Τότε ο άγνωστος μέχρι τότε άνδρας έβαλε μέσα το χέρι του, ξεκλείδωσε την πόρτα και μπήκε μέσα κραδαίνοντας ένα πιστόλι.
«Μην είσαι ηλίθιος», είπε στον οδηγό ενώ τον ρώτησε αν είχε ακολουθήσει τις ειδήσεις σχετικά με βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστόνης τη Δευτέρα.
«Εγώ το έκανα», είπε ο άνδρας, ο οποίος αργότερα ταυτοποιήθηκε ως Τάμερλαν Τσαρνάεφ. «Και μόλις σκότωσα και έναν αστυνομικό στο Κέμπριτζ». Μετά τον διέταξε να οδηγήσει.

Κάποια στιγμή στην «παρέα» των δύο ανδρών προστέθηκε και ο μικρότερος αδελφός, ο Τζοχάρ, ο οποίος αρχικά ακολουθούσε τη Μερσεντές με δεύτερο όχημα.
Κατά τη διάρκεια των 90 λεπτών που ο όμηρος οδηγούσε το αυτοκίνητο που μετέφερε τα δύο αδέλφια, ο Ντάνι αισθάνθηκε πολλές φορές ότι ζει τις τελευταίες του στιγμές, θα πει μετά.
Όσο για τα θέματα συζήτησης των δύο απρόσκλητων επιβατών; Τα κορίτσια, οι φοιτητικές πιστώσεις, οι επιδόσεις της Mercedes ML 350 και του iPhone 5, ποιος ακούει ακόμη μουσική από cds - όλα βρήκαν θέση στη συζήτηση των δύο αδελφών εκείνη τη νύχτα της Πέμπτης.
«Μην με κοιτάζεις», φώναξε κάποια στιγμή προς τον οδηγό ο Τάμερλαν. «Θυμάσαι το πρόσωπό μου;», τον ρώτησε.

«Όχι, δεν θυμάμαι τίποτα».

Ο Τάμερλαν γέλασε: «Οι λευκοί όταν κοιτάζουν τους μαύρους νομίζουν ότι όλοι είναι ίδιοι. Ίσως νομίζεις ότι όλοι οι λευκοί είναι ίδιοι».
Κατά τη διαδρομή οι δράστες προσπαθούσαν να αποφασίσουν να θα επιχειρούσαν και κάποια άλλη επίθεση. Ο Ντάνι απλώς άκουγε ενώ σκεφτόταν ότι δεν θέλει να πεθάνει. «Έχω πολλά ακόμη όνειρα να πραγματοποιήσω», μονολογούσε.
Μετά από ένα ταξίδι που έμοιαζε περισσότερο με ζιγκ – ζαγκ στους δρόμους του Γουότερταουν ο Ντάνι βρήκε την ευκαιρία να δραπετεύσει όταν το βενζινάδικο όπου σταμάτησαν είχε αναρτημένη την σπάνια τόσο καλοδεχούμενη επιγραφή «Μόνο μετρητά».
Όταν ο μικρότερος αδελφός πήγε να πληρώσει και ο Τάμερλαν άφησε για λίγο το όπλο του προκειμένου να συμβουλευτεί το GPS, ο Ντάνι έκανε αυτό που είχε προβάρει πολλές φορές στο μυαλό του κατά τη διάρκεια της διαδρομής: έβγαλε τη ζώνη, άνοιξε την πόρτα και άρχισε να τρέχει μακριά σε μια γωνία που θα ήταν πολύ δύσκολο να βρει στόχο ο οπλισμένος 26χρονος.
«Σκατά» άκουσε τον Τάμερλαν να φωνάζει, ωστόσο ο Τσετσένος δεν τον ακολούθησε. Μόλις έφτασε στο πρώτο κατάστημα που βρήκε, κάλεσε την αστυνομία.
Η διαφυγή του βοήθησε τους αστυνομικούς να εντοπίσουν πολύ γρήγορα το κλεμμένο όχημα. Η καταδίωξη που ακολούθησε οδήγησε στον θάνατο του Τάμερλαν Τσαρνάεφ, το βαρύ τραυματισμό ενός αστυνομικού καθώς και του Τζοχάρ ο οποίος διέφυγε για να εντοπιστεί αρκετές ώρες αργότερα σε μια βάρκα.

Οι αρχές ανέκριναν επί δυόμιση ώρες τον μάρτυρα στο διαμέρισμά του στο Κέμπριτζ. Η μοναδική συνέντευξη που έδωσε μετά το περιστατικό ήταν στην Boston Globe με την προϋπόθεση να μην αποκαλύψει το κινεζικό του όνομα. «Δεν νιώθω ήρωας. Προσπάθησα μόνο να σωθώ», δήλωσε στη συνέντευξή του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr