Ιορδάνης Στάικος: διένυσε 2016 χλμ. και 8 ευρωπαικες χώρες με το ποδήλατο του για το Χαμόγελο του Παιδιού

O 36χρονος πυροσβέστης Ιορδάνης Στάικος ξεκίνησε από τη Γερμανία, πέρασε από Τσεχία, Αυστρία, Σλοβακία, Ουγγαρία (φωτό), Ρουμανία, Σερβία, Βουλγαρία και ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στη Θεσσαλονίκη

Πέρασε από 8 ευρωπαϊκές χώρες, διένυσε με το ποδήλατό του 2.610 χιλιόμετρα, πέρασε μέσα από χιόνια, καταιγίδες και κορυφογραμμές λουσμένες στο φως, κοιμήθηκε στη σκηνή του, σε ξέφωτα, πάρκα, αλλά και σε φτηνά μοτέλ και επέστρεψε στην Ελλάδα την περασμένη Τετάρτη το μεσημέρι κατάκοπος, αλλά ευτυχισμένος που ο σκοπός του επιτεύχθηκε.



Όπως γράφει το ethnos.gr, o 36χρονος πυροσβέστης Ιορδάνης Στάικος ξεκίνησε από τη Γερμανία, πέρασε από Τσεχία, Αυστρία, Σλοβακία, Ουγγαρία (φωτό), Ρουμανία, Σερβία, Βουλγαρία και ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στη Θεσσαλονίκη

Διέδωσε το έργο της οργάνωσης «Χαμόγελο του Παιδιού» στην Κεντρική Ευρώπη και συγκέντρωσε χρήματα για τους σκοπούς της.
Ο 36χρονος πυροσβέστης Ιορδάνης Στάικος από τον Σταυρό Θεσσαλονίκης πήρε έναν μήνα άδεια από την υπηρεσία του, ανέβηκε στο ποδήλατό του και ξεκίνησε για το μακρύ ταξίδι στις 24 Μαρτίου... και δεν είναι καν ποδηλάτης.



«Είμαι ερασιτέχνης δρομέας, αλλά δεν γινόταν να κάνω αυτήν τη διαδρομή τρέχοντας. Ηθελα να συστήσω το ?Χαμόγελο του Παιδιού? στην Ευρώπη και να συγκεντρώσω κάποια χρήματα. Οι περισσότεροι, βέβαια, δεν ήξεραν την οργάνωση. Τους έγραφα σε χαρτάκι τι ακριβώς είναι, πόσα παιδιά έχει βοηθήσει, πώς μπορούν να προσφέρουν κάτι λίγο από το υστέρημά τους. Είμαι ευτυχισμένος που η πρωτοβουλία μου αυτή είχε αποτέλεσμα», δήλωσε στο «Εθνος» ο Ι. Στάικος μόλις κατέβηκε από το ποδήλατό του στον Σταυρό, μπροστά από το Δημαρχείο Βόλβης, όπου μαθητές των σχολείων τού επιφύλαξαν θερμή υποδοχή.
Ξεκίνησε στις 24 Μαρτίου, φορτωμένος με λίγες αποσκευές και πολύ πάθος για το εγχείρημά του. Ταξίδεψε αεροπορικώς στο Βερολίνο και από εκεί με το τρένο στο Ροστόκ της Γερμανίας. Στην ακτή ανέβηκε στο ποδήλατό του. Πέρασε από την Τσεχία, την Αυστρία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Βουλγαρία και ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr