Δείτε το τελικό κείμενο του πολυνομοσχεδίου

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Οικονομικών την τελική αιτιολογική έκθεση του πολυνομοσχεδίου

Από «σαράντα κύματα» πέρασε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών μέχρις ότου κατατεθεί το απόγευμα της Πέμπτης στη Βουλή για να τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση την Κυριακή των Βαΐων.



Όπως γραφει το parapolitika.gr, το πολυνομοσχέδιο που αποτελεί προαπαιτούμενο για να εκταμιευθεί η επόμενη διπλή δόση ύψους 8,8 δισ ευρώ περιέχει σημαντικές αλλαγές που αφορούν όλους τους πολίτες από τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και το νέο χαράτσι στα ακίνητα έως το νέο σύστημα πληρωμής ΦΠΑ και τις 15.000 απολύσεις από το Δημόσιο έως τα τέλη του 2014 εξ των οποίων 4.000 φέτος.

Εκείνο που δεν θα περιλαμβάνει είναι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση όπως είχε ζητήσει μεσοβδόμαδα το ΠΑΣΟΚ και που μάλλον θα συζητηθεί τον Ιούνιο.

Επιπλέον, έπειτα από διάφορες αναταράξεις και αρκετά μπρος – πίσω εγκαταλείφθηκαν και οι επίμαχες διατάξεις Βρούτση και Μανιτάκη οι οποίες προκάλεσαν διαμαρτυρίες και μίνι κυβερνητική κρίση.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εργασίας επιχείρησε να περάσει ρύθμιση για μείωση στις συντάξεις στον ΟΑΕΕ ύψους 35%, ενώ από την πλευρά του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρήκε σθεναρή αντίσταση από τον υπουργό Δικαιοσύνης στην προσπάθειά του να περάσει ρύθμιση για κατάργηση προσωρινών δικαστικών αποφάσεων και απευθείας απόλυση εκατοντάδων συμβασιούχων.


 Διαβάστε ΕΔΩ :


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr