Εργατική Πρωτομαγιά με την ανεργία στην Ελλάδα στο 27,2% - Ερχόμαστε πρώτοι από τους 27!‏

Τη θλιβερή πρωτιά στην ανεργία εξακολουθεί να κατέχει η Ελλάδα στην ΕΕ, με συνολικό ποσοστό 27,2% και 59,1% για τους νέους κάτω των 25 ετών τον Ιανουάριο του 2013, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δημοσιοοιήθηκαν σήμερα. Αντίθετα, ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη υποχώρησε σε χαμηλό τριών ετών, και συγκεκριμένα στο 1,2% τον Απρίλιο, τιμή που είναι η χαμηλότερη από τον Φεβρουάριο του 2010.

Τη θλιβερή πρωτιά στην ανεργία εξακολουθεί να κατέχει η Ελλάδα στην ΕΕ, με συνολικό ποσοστό 27,2% και 59,1% για τους νέους κάτω των 25 ετών τον Ιανουάριο του 2013, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δημοσιοοιήθηκαν σήμερα.



Αντίθετα, ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη υποχώρησε σε χαμηλό τριών ετών, και συγκεκριμένα στο 1,2% τον Απρίλιο, τιμή που είναι η χαμηλότερη από τον Φεβρουάριο του 2010, όπως αναφέρει το Έθνος.

Η αποκλιμάκωσή του σε συνδυασμό με την σταθερά υψηλή ανεργία ερμηνεύεται ότι διευκολύνει ακόμη περισσότεριο την ΕΚΤ να προχωρήσει σε μείωση του κεντρικού επιτοκίου.  Τα στοιχεία της Εurostat για την ευρωπαϊκή ανεργία αφορούν τον Μάρτιο του 2013, ενώ τα αφορώντα στην Ελλάδα στοιχεία είναι του Ιανουαρίου του 2013.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr