Στον ανακριτή οι δύο από τους πέντε συλληφθέντες για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς»

Στο αυτόφωρο αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα τα πέντε άτομα που συνελήφθησαν το απόγευμα της Μ. Τρίτης στη Νέα Φιλαδέλφεια και εξετάζεται αν εμπλέκονται σε υποθέσεις ληστειών με «άρωμα» τρομοκρατίας.

Στο αυτόφωρο αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα τα πέντε άτομα που συνελήφθησαν το απόγευμα της Μ. Τρίτης στη Νέα Φιλαδέλφεια και εξετάζεται αν εμπλέκονται σε υποθέσεις ληστειών με «άρωμα» τρομοκρατίας.


Οι δύο από τους πέντε αναμένεται να οδηγηθούν και στον ειδικό εφέτη ανακριτή καθώς σε βάρος τους εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης.
Πρόκειται για τον 23χρονο Φοίβο Χαρίση-Πούλο και τον 22χρονο Αργύρη Ντάλιο σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του ειδικού ανακριτή από τις 15 Φεβρουαρίου για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και απλή συνέργεια σε ένοπλη ληστεία που είχε γίνει στις 28 Νοεμβρίου του 2012 στην Αγροτική Τράπεζα, στο Φιλώτα Φλώρινας.
Εκτός από τους δύο Χαρίση και Ντόλιο, οι τρεις άλλοι συλληφθέντες, που είναι ηλικίας από 22 έως 40 ετών, κατηγορούνται για αντίσταση κατά της αρχής και για υπόθαλψη, ενώ οι δύο αντιμετωπίζουν και την κατηγορία της κατοχής πλαστών εγγράφων.
Ωστόσο, η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν έχουν σχέση και με συγκεκριμένες ενέργειες και όταν ολοκληρωθούν αναμένονται ανακοινώσεις απο την Αστυνομία.
Σημειώνεται ότι στην παρέα της Φιλαδέλφειας υπήρχε και μια κοπέλα, η οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει σχέση με τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, ωστόσο, λίγη ώρα πριν την έφοδο των αστυνομικών εξαφανίστηκε. 
Το προφίλ των δύο

Η διπλή ζωή του αριστούχου φοιτητή Φοίβου Χαρίση... Στην οικογένεια του, δεν γνώριζαν το παραμικρό για το δρόμο που είχε πάρει το παιδί τους. Τακτικός στο πανεπιστήμιο, με υψηλές επιδόσεις σε όλα τα μαθήματα, δεν είχε δώσει σημάδια για τη μετάλλαξή του. Από ήσυχος νεαρός με έφεση στο διάβασμα σε αγριεμένος αναρχικός, που ληστεύει τράπεζες και επιδιώκει να ανέλθει σύντομα στην κορυφή της άτυπης ιεραρχίας του αντάρτικου πόλης.

Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι και το Νοέμβριο, ο Φοίβος Χαρίσης-Πούλος φέρεται να είχε περιφερειακό ρόλο στη δράση των Πυρήνων χωρίς καν να κουβαλά όπλο μαζί του… Στην Αντιτρομοκρατική, πιστεύουν πως ο νεαρός γιος του γνωστού συνδικαλιστή προσπάθησε να αναβαθμίσει και άλλο τη δράση του, αφού οι περισσότεροι από τους συντρόφους του βρίσκονται στη φυλακή. Δεν είχε άλλωστε και τίποτε να χάσει...

Καταζητούμενος και κυνηγημένος, με τη φωτογραφία του να φιγουράρει σε αστυνομικά τμήματα και μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ, ο αριστούχος φοιτητής δεν έχει επιλογές και η πορεία του είναι απλά ένας μονόδρομος.

Τους τελευταίους μήνες, το ευγενικό παιδί από τα Γλυκά Νερά αποτελεί δίδυμο στην ομάδα μαζί με τον άλλο καταζητούμενο, Ανάργυρο Ντάλιο. Τον 22χρονο φοιτητή του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου με καταγωγή από τη Φθιώτιδα, που μεγάλωσε σε ένα αυστηρό περιβάλλον με πατέρα αξιωματικό των ενόπλων δυνάμεων και μητέρα δασκάλα.

Το ντουέτο, κινείτο, σύμφωνα με τους αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής, μαζί στην Αθήνα και είχε βρει καταφύγιο σε ένα από τα διαμερίσματα - κρησφύγετα που διαθέτουν οι Πυρήνες της Φωτιάς. ΧΑΡΙΣΗ – ΠΟΥΛΟ Φοίβο, ο οποίος γεννήθηκε την 22-03-1990 στην Αθήνα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr