Ιδού οι τρεις νεαροί συλληφθέντες της επίθεσης στη Βοστώνη!‏

Νέες αποκαλύψεις φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Boston Globe. Μετά το δημοσίευμα ότι  άνδρες της ομοσπονδιακής αστυνομίας συνέλαβαν τρεις φοιτητές, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται με την υπόθεση κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπος του FBI, Σέριλ Φιαντάκα, η εφημερίδα ανάρτησε στην ιστοσελίδα της  τις φωτογραφίες των δύο από τους τρεις υπόπτους.

Νέες αποκαλύψεις φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Boston Globe. Μετά το δημοσίευμα ότι  άνδρες της ομοσπονδιακής αστυνομίας συνέλαβαν τρεις φοιτητές, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται με την υπόθεση κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπος του FBI, Σέριλ Φιαντάκα, η εφημερίδα ανάρτησε στην ιστοσελίδα της  τις φωτογραφίες των δύο από τους τρεις υπόπτους.



Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρόκειται για τους Ντίας Καντιρμπαγιεβ και Αζαμάτ Ταζχαγιόκοβ οι οποίοι ήρθαν στη Αμερική από χώρα της κεντρικής Ασίας με σκοπό να φοιτήσουν στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης στο Ντάρτμουθ. Στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο ήταν φοιτητής και ο Τζοχάρ.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης το ειδησεογραφικό πρακτορείο Russia Today μετέδωσε το όνομα και του τρίτου υπόπτου. Πρόκειται για τον 19χρονο Ρόμπερτ Φιλίπος. 

Κατά το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, οι τρεις συλληφθέντες παρακολουθούνταν επί 10 ημέρες και θεωρείται ότι βοήθησαν τον Τζοχάρ Τσαρνάεφ να πάρει κάποια από τα πράγματά του από το δωμάτιό του στην πανεπιστημιούπολη αμέσως μετά τις επιθέσεις.

Οι αρχές απήγγειλαν κατηγορίες για συνωμοσία με στόχο την παρακώληση του έργου της δικαιοσύνης, κατά των δύο ανδρών, του Αζαμάτ Ταζαγιάκοφ και του Ντίας Καντιρμπάγεφ, οι οποίοι φέρονται να πέταξαν ένα σακίδιο πλάτης που περιείχε πυροτεχνήματα και έναν φορητό υπολογιστή, που ανήκαν στον Τζοχάρ Τσαρνάεφ.

«Ο Ντίας Καντιρμπάγεφ αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες», δήλωσε ο συνήγορός του Ρόμπερτ Σταλ προς τους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της δικογραφίας, οι αρχές απήγγειλαν επίσης κατηγορίες κατά του Ρόμπελ Φίλιπος, για ψευδή κατάθεση στις διωκτικές αρχές, καθώς τρεις φορές κατέθεσε πως δεν είχαν μεταβεί στο διαμέρισμα του Τζοχάρ Τσαρνάεφ στις 18 Απριλίου.

Όπως μεταδίδει το Reuters σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μετά τη δημοσιοποίηση στις 18 Απριλίου των φωτογραφιών που απεικόνιζαν τους δύο υπόπτους αδελφούς Τσερνάεφ για τη βομβιστική επίθεση στον μαραθώνιο της Βοστώνης, οι τρεις νεαροί έσπευσαν στο δωμάτιο του συμφοιτητή και φίλου τους Τζοχάρ Τσαρνάεφ στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης στο Ντάρμουθ.

Ο Τζοχάρ, με τον οποίον είχαν περάσει μαζί την προηγούμενη νύκτα της επίθεσης -αλλά και στον οποίο είχε αποστείλει μήνυμα από το κινητό του ο Καντιρμπάγεφ μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών- δεν ήταν στο δωμάτιο, όμως τους άνοιξε ο συγκάτοικός του.

Εκεί ανακάλυψαν ένα σακίδιο πλάτης με δύο πυροτεχνήματα . Στο θέαμά τους, ο Καντιρμπάγεφ κατάλαβε πως ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ εμπλεκόταν στην επίθεση και αποφάσισε να πάρει το σακίδιο προκειμένου να «καλύψει» το φίλο του.

Επίσης αποφάσισε να πάρει μαζί του και τον φορητό υπολογιστή του Τσαρνάεφ, στο οποίο δεν προστίθεται σε κανένα σημείο του εάν οι τρεις νεαροί ήσαν ενήμεροι για τα σχέδια του φίλου τους.

Κατόπιν οι τρεις νέοι επέστρεψαν στο διαμέρισμα των Καντιρμπάγεφ και Ταζγιάκοφ στο Νιου Μπέντφορντ. Όταν όμως είδαν στην τηλεόραση να προβάλλεται διαρκώς η φωτογραφία των δύο αδελφών Τσαρνάεφ «πανικοβλήθηκαν» κι αποφάσισαν να πετάξουν στα σκουπίδια το σακίδιο και τον υπολογιστή. Την επιχείρηση αυτή ανέλαβε ο Καντιρμπάγεφ, ο οποίος, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, πέταξε τα πειστήρια στον κάδο απορριμάτων της πόλυκατοικίας του.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο από τους τρεις φοιτητές βρίσκονταν ήδη υπό κράτηση, ενώ ο τρίτος συνελήφθη την Τετάρτη

Οι δύο νεαροί κατάγονται από το Καζακστάν και ο τρίτος είναι Αμερικανός πολίτης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr