Τop Woman η Περσεφόνη Γιαννάκη: Δημιουργεί αξεσουάρ που πουλιούνται πραγματικά σε 5 Ηπείρους

Με βάση της την Αθήνα και μάλιστα την γειτονιά του Ψυρρή η σχεδιάστρια Περσεφόνη μοιράζεται το όραμα της με τον σύζυγο της Bill Georgoussis & την μικρή τους κόρη.

 

H Περσεφόνη Γιαννάκη  σπούδασε Σκηνογραφία και Ενδυματολογία στο τμήμα θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε με μεταπτυχιακά στo σκηνογραφία στο Wimbledon School of Arts στο Λονδίνο. 


«Ήμουν πάντα λάτρης της μόδας και για μένα ήταν θέμα χρόνου να μετατρέψω τα θεατρικά props που έφτιαχνα σε φορέσιμα, καθημερινά αξεσουάρ». 

Στα χέρια της Πέννυ τα αξεσουάρ (τσάντες, γυαλιά, κοσμήματα, τιράντες και ό,τι μα ό,τι μπορεί να διανθίσει μια εμφάνιση) αποκτούν μια πολύ στέρεη, γεωμετρική και κομψή with a twist αισθητική μπλέκοντας το ανοξείδωτο ατσάλι με δέρμα, γούνα ή μαλλί.


«Στη ζωή είναι ωραίο να τα συνταιριάζεις όλα αρκεί να υπάρχει μέτρο και ισορροπία» γράφουν  οι Γιώργο Κυριακίδης και Βάσω Παπαγιαννακοπούλου στο Madame Figaro . 
Η σχεδιαστική της εμμονή είναι η γεωμετρία, οι επιρροές της προέρχονται από τα αισθητικά κινήματα του Vorticism, του Bauhaus και της Art Deco.


 
Η αγάπη της για το «σκληρό» stainless steel;  «Είναι αιχμηρό in a sexy way, λείο, γυαλιστερό, άκρως θηλυκό». 


Οι δημιουργίες της φιγουράρουν στα editorials κορυφαίων περιοδικών μόδας του εξωτερικού (Numero, Vogue Italia, Rolling Stone, i-D), η frontwoman των Garbage, Shirley Manson, εμφανίστηκε πρόσφατα με Persephoni κοσμήματα στην εκπομπή του David Letterman, ενώ τα σημεία πώλησης εκτείνονται σε όλο τον κόσμο -από την Ευρώπη και τα Αραβικά Εμιράτα μέχρι την Αμερική και τον Καναδά, την Κίνα, την Ιαπωνία αλλά και την μακρινή Αυστραλία. 


Έμπνευση της:  «Κοιτάζω πέρα από τα γεωγραφικά σύνορα και πάνω από την οικονομική κρίση. To internet είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να ταξιδέψεις νοητά και να έρθεις σε επαφή με κουλτούρες, τέχνες και γεγονότα από όλο τον κόσμο. Αν και δεν υπάρχει καλύτερο από την βιωματική γνώση».


Πρόσφατο ερέθισμα για τη δουλειά της ήταν ένα παιχνίδι της 16μηνών κόρης της, ενώ ένα κομμάτι που ξεχωρίζει από τις συλλογές της είναι «για καθαρά συναισθηματικούς λόγος, το μινκ γουνάκι της γιαγιάς μου».

Έχει πεί: «Τα 3 βασικά συστατικά της γυναικείας γκαρνταρόμπας για μένα είναι ένα ζευγάρι art-piece παπούτσια, ένα μαύρο φόρεμα με ιδιαίτερο πατρόν και μια δερμάτινη διαχρονική τσάντα». 
Ονειρεύεται να δημιουργήσει κοσμήματα με διαμάντια που είναι οι καλύτεροι φίλοι μιάς γυναίκας , θαυμάζει τον σχεδιαστή μόδας Andrè Courréges γιατί " έφτασε στα άκρα ενώ ηρωίδα της είναι η Poly Magoo....


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα - www.persephoni.com

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ