Αλέξης Τσίπρας: Η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία!

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση επέλεξε το γήπεδο των πανελλαδικών εξετάσεων για να επιδείξει πυγμή εξέφρασε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο 105,5».

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση επέλεξε το γήπεδο των πανελλαδικών εξετάσεων για να επιδείξει πυγμή εξέφρασε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο 105,5».



Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι αν η κυβέρνηση είχε πραγματική έγνοια για τους μαθητές θα ανέστειλε την εφαρμογή των μέτρων και θα ξεκινούσε διάλογο μετά τις εξετάσεις. Αλλά επέλεξε να προκαλέσει τους καθηγητές.

Η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία, γιατί στόχος της είναι να επιβάλλει νόμους που υπερβαίνουν την ίδια τη Δημοκρατία· έχουν αποφασίσει μηδενική ανοχή σε όποιον αντιστέκεται, υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αίσθηση αλαζονείας είναι που θα οδηγήσει αυτήν την κυβέρνηση σε όλεθρο» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας. Εξήγησε ότι η κυβέρνηση επενδύει στην πολιτική της πυγμής, με την οποία πιστεύει ότι μπορεί να επιβάλλει τα πάντα και στον κοινωνικό αυτοματισμό. Υπάρχει όμως ένα όριο, όπως είπε, γιατί αν όλη η κοινωνία έχει υποστεί τη βάρβαρη πολιτική, θα στραφεί κατά της κυβέρνησης.

Ερωτηθείς τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για αυτήν την κατάσταση, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κινητοποιεί τους πολίτες και στριμώγνει την κυβέρνηση μέσα κι έξω από τη Βουλή». Όπως είπε, αυτό που μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε άμεση συνάρτηση με την πίστη των πολιτών ότι η καταρράκωση της Δημοκρατίας δεν είναι νομοτέλεια, ότι το μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος.

«Στόχος της τρικομματικής κυβέρνησης και του κ. Σαμαρά είναι να επιβάλλει στην κοινωνία ότι είναι νομοτέλεια η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ότι είναι πολυτέλεια το Σύνταγμα. Αν το πιστέψουν οι πολίτες, ζήτω που καήκαμε, θα γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω» υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Έχουμε πλήρη αίσθηση του τι συμβαίνει, αλλά γνωρίζουμε ότι έχουμε περιορισμένη δυνατότητα να ανατρέψουμε τα πράγματα by the book, μέσα από την κοινοβουλευτική διαδικασία. Ο μόνος δρόμος που μπορεί να φέρει αποτελέσματα είναι ο δρόμος της κοινωνικής πάλης».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ του αγώνα των εκπαιδευτικών, σημειώνοντας ότι τα αιτήματά τους δεν είναι συντεχνιακά, αλλά έχουν να κάνουν με ολόκληρη την κοινωνία και πρόσθεσε: «Θεωρούμε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα να επιλέξουν τον τρόπο της πάλης τους».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr