Top woman η Ελένη Ζωγραφάκη-Τελεμέ: Πρώτη γυναίκα πρόεδρος της ΟΛΜΕ

Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στα 90 χρόνια της ιστορίας της ΟΛΜΕ

Το διοικητικό συμβούλιο της μεγαλύτερης ομοσπονδίας δημοσίων υπαλλήλων παίρνει μια ιστορική απόφαση.

Ακόμα και αν το 53% του κλάδου είναι γυναίκες το διοικητικό συμβούλιο είναι ανδροκρατούμενο.

Από χθες όμως η ΟΛΜΕ έχει για πρώτη φορά γυναίκα πρόεδρο.

Η ομοσπονδία ιδρύθηκε το 1924 και σήμερα, οι καθηγητές βιώνουν την οικονομική κρίση της χώρας, καλούμενοι ταυτόχρονα να σηκώσουν το βάρος της βελτίωσης του δημόσιου σχολείου-απαραίτητο στοιχείο για την ουσιαστική ανόρθωση της χώρας μας. «Διανύουμε μία περίοδο πολύ κρίσιμη για το συνδικαλιστικό κίνημα, για τους εργαζόμενους και για τον ελληνικό λαό.

Η επόμενη περίοδος θα απαιτήσει σοβαρή ανασύσταση και του συνδικαλιστικού και του λαϊκού κινήματος για να αποτραπούν οι πολιτικές που επιβάλλονται με το τρίτο μνημόνιο» δήλωσε στην «Κ» η κ. Ζωγραφάκη-Τελεμέ, η οποία είναι μέλος της παράταξης ΣΥΝΕΚ (Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις), που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα υπόλοιπο νέο διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ αποτελούν ο Νικόλαος Παπαχρήστος (ΔΑΚΕ) στη θέση του γενικού γραμματέα, ο Νικηφόρος Κωνσταντίνου (ΔΑΚΕ) στη θέση του ταμία. Οι θέσεις του αντιπροέδρου και του οργανωτικού γραμματέα θα καλυφθούν σε επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Τα υπόλοιπα μέλη είναι οι Νίκος Δάρδαλης, Θεόδωρος Μαλαγάρης, Βαγγέλης Μπουντουλούλης, Θεοδώρα Ξυπολιά, Κική Γιαννάτου, Παναγιώτα Ιωαννίδου, Δημήτρης Ακτύπης, Θεόδωρος Τσούχλος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ