Κυνική ομολογία του Ολλανδού ανιματέρ: Πίστευα ότι είχα σκοτώσει τον 11χρονο και θα πέταγα το πτώμα αργότερα... Όλη η κατάθεση του 20χρονου που μαχαίρωσε το μικρό Ρώσο και τον άφησε παράλυτο!

Ο 20χρονος Ολλανδός ανιματέρ  ήταν ψύχραιμος και στην απολογία του, που άφησε εμβρόντητους ακόμα και τους αστυνομικούς, εξιστόρησε λεπτό προς λεπτό τις δολοφονικές κινήσεις του εναντίον του 11χρονου αγοριού, το οποίο, όπως αποκάλυψε, πίστευε ότι είχε σκοτώσει και αφού πλύθηκε από τα αίματα, πήγε να συνεχίσει τη δουλειά, με σκοπό να θάψει το πτώμα, αφού θα τελείωνε:

Ο 20χρονος Ολλανδός ανιματέρ  ήταν ψύχραιμος και στην απολογία του, που άφησε εμβρόντητους ακόμα και τους αστυνομικούς, εξιστόρησε λεπτό προς λεπτό τις δολοφονικές κινήσεις του εναντίον του 11χρονου αγοριού, το οποίο, όπως αποκάλυψε, πίστευε ότι είχε σκοτώσει και αφού πλύθηκε από τα αίματα, πήγε να συνεχίσει τη δουλειά, με σκοπό να θάψει το πτώμα, αφού θα τελείωνε:


«Ένας πελάτης του ξενοδοχείου μου έδωσε στο laptop και το κινητό του παιδιού για να δώσω στη διεύθυνση για να τα φυλάξουν. Εγώ τα είδα και σκέφτηκα ότι δεν θα ήταν άσχημο να τα κρατούσα. Βρήκα ευκαιρία και πήγα και τα έκρυψα στο parking του ξενοδοχείου, από όπου θα τα έπαιρνα, τελειώνοντας τη δουλειά.


Εκεί κατάλαβα ότι ο μικρός με παρακολουθούσα. Μου μιλούσε έντονα στα ρώσικα, και με χειρονομίες μου έδειχνε την τσάντα και μου ζητούσε, προφανώς, να του τη δώσω πίσω. Εγώ του μιλούσα στα Αγγλικά. Ο μικρός έδειχνε αποφασισμένος να πάρει πίσω τα πράγματά του. Επειδή φώναζε, του είπα να έρθει λίγο πιο απόμερα, για να του τα δώσω. Βρήκα ένα απόμερο σημείο και εκεί άρχισα να τον χτυπάω με όλη μου τη δύναμη. Πίστεψα πραγματικά ότι τον είχα σκοτώσει. Πίστεψα ότι τα είχα καταφέρει και έσυρα το «πτώμα» 5 μέτρα πιο μακριά, προκειμένου να το θάψω, όταν θα τελείωνα από τη δουλειά. Πλύθηκα από τα αίματα και συνέχισα κανονικά τη δουλειά.


Η αλήθεια είναι ότι το «έπαιζα χαζός» στην αστυνομία που έκανε ερωτήσεις σε μένα και σε όλο το προσωπικό και μάλιστα βοήθησα και στις έρευνες για τον εντοπισμό του παιδιού. Εκεί όμως που κατέρρευσα, ήταν όταν έμαθα ότι ο μικρός ζούσε και με είχε αναγνωρίσει».


Παράλυτος έμεινε ο μικρός Ρώσος

Αναπηρία στα κάτω άκρα προκάλεσαν δύο από τα χτυπήματα που δέχτηκε ο 12χρονος. Το παιδί νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη να αντιμετωπίσουν το πολύ σοβαρό περιστατικό.

Το παιδί έφτασε στο νοσοκομείο λίγο μετά τις 12 χθες το μεσημέρι. Οδηγήθηκε αμέσως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ οι γιατροί είχαν ήδη ενημερωθεί από τους συναδέλφους τους στην Κρήτη. Προχώρησαν, ωστόσο, σε κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο, ο οποίος έδειξε 21 μαχαιριές στη ράχη, στα πόδια και το στήθος.

Τα δύο πιο σοβαρά τραύματα εντοπίζονται στη σπονδυλική στήλη, μεταξύ του έβδομου και του ένατου σπονδύλου (Θ7 και Θ9). Το σημείο βρίσκεται στο ύψος μεταξύ θηλής και ομφαλού. Από τα χτυπήματα επλήγη ο νωτιαίος μυελός, με αποτέλεσμα να προκληθεί κινητική αναπηρία στα κάτω άκρα του παιδιού.

Ομάδα τριών νευροχειρουργών του νοσοκομείου τον υπέβαλε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, η οποία ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα.

Οι χειρουργοί προσπέλασαν χειρουργικά στο σημείο για να αξιολογήσουν πλήρως την κατάσταση και να προβούν σε όσες ενέργειες απαιτούνταν, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η βλάβη. Παρά την υπερπροσπάθεια δεν κατόρθωσαν να αποτρέψουν την αναπηρία. Το παρήγορο είναι ότι η ζωή του παιδιού δεν κινδυνεύει.

Είχε προηγηθεί μια τεράστια προσπάθεια, ενώ στήθηκε αερογέφυρα μεταξύ Ηρακλείου και Αθήνας.

Αμέσως μετά τον εντοπισμό του τα ξημερώματα της Τετάρτης, το παιδί μεταφέρθηκε στο «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Η σοβαρότητα και η έκταση των τραυμάτων ήταν τέτοιες, ώστε κρίθηκε ιατρικά απαραίτητη η μεταφορά του στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Στις 9.30 το πρωί ο μικρός Ρώσος μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στο αεροδρόμιο. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με C130 της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr