Όταν ο Μάνος Σφακιανάκης συνάντησε την Έλενα Ράπτη και μαζί άρχισαν να ενημερώνουν για την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο

Από την Ξάνθη ξεκίνησαν και θα συνεχιστούν σε ολόκληρη την Ελλάδα, οι ημερίδες με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, στα πλαίσια της εκστρατείας ενημέρωσης που κάνει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ.



Η εκδήλωση στην Ξάνθη ήταν ενταγμένη στα πλαίσια των Γιορτών Νεολαίας του Δήμου, ενώ η αίθουσα του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης όπου φιλοξενήθηκε, γέμισε ασφυκτικά, αφού οι ενδιαφερόμενοι φαίνεται πως είναι περισσότεροι απ’ ότι φανταζόμαστε για τους ευνόητους λόγους…

Ο Ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης με τους συνεργάτες του και η κα Ελένη Ράπτη, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας «ΕΝΑ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ» ως συντονίστρια για την Ελλάδα, ανέλαβαν με επιτυχία την παρουσίαση σε σχέση με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και την αποτροπή των παρενοχλήσεων, ιδιαίτερα των ανηλίκων.

Μ. Σφακιανάκης: «Εργαλίο αλλά και...παγίδα το διαδίκτυο»

Ο κος Σφακιανάκης μεταξύ άλλων σημείωσε: «Ξεκινούμε σήμερα από την Ξάνθη και συνεχίζουμε με ημερίδες ενημέρωσης σε ολόκληρη την Ελλάδα. Θέλουμε τουλάχιστον να υποψιάσουμε τους πολίτες για τις συνθήκες που επικρατούν στο διαδίκτυο, σημειώνοντας ότι αυτό είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, το οποίο πρέπει να γνωρίζουμε σωστά ώστε να το χρησιμοποιούμε ορθά και να μην βάζουμε σε κίνδυνο τους εαυτούς μας αλλά και τα παιδιά μας και πολύ περισσότερο να μην πέφτουμε θύματα απάτης».
Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η αναφορά του κου Σφακιανάκη πως η υπηρεσία της οποίας προΐστανται απέτρεψε περισσότερες από 700 αυτοκτονίες μέσω διαδικτύου!



Η κα Έλενα Ράπτη, έδωσε περισσότερα στοιχεία και δικαιολόγησε τον τίτλο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας της οποίας τυγχάνει συντονίστρια στην χώρα μας (ΕΝΑ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ), λέγοντας πως: «Στην Ευρώπη περίπου 1 στα 5 παιδιά πέφτει θύμα κακοποίησης. Για το λόγο αυτό χρειάζεται ενημέρωση της οικογένειας για τους τρόπους αποτροπής της σεξουαλικής κακοποίησης, που συνήθως προέρχεται από το φιλικό περιβάλλον, ενώ βασικό εργαλείο της πρωτοβουλίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, που προτείνει τρόπους προφύλαξης, είναι ο κανόνας  τα παιδιά  να μην επιτρέπουν οποιοδήποτε άγγιγμα στην περιοχή του εσωρούχου, καθώς δεν είναι ικανά στις πολύ μικρές ηλικίες να ξεχωρίσουν την ποιότητα του αγγίγματος και του χαδιού»

Τέλος, ο κος Μανώλης Φανουράκης, ως εκπρόσωπος του Δήμου και της Στέγης Πολιτισμού, αναφέρθηκε στην εκδήλωση δηλώνοντας τα εξής: ««Η υπερπληροφόρηση στη σύγχρονη εποχή είναι μια πραγματικότητα. Η χρήση του διαδικτύου είναι απαραίτητη για τον κάθε πολίτη, από τον μικρό μαθητή μέχρι τον μεγάλο σε ηλικία ενήλικα, τόσο για την ενημέρωσή του όσο και για την αντιμετώπιση και λύση ζητημάτων της καθημερινότητας. Οι παγίδες όμως στο διαδίκτυο πολλές και έτσι όλοι οφείλουμε να ενημερωνόμαστε ώστε να μην γινόμαστε καθημερινά εύκολα θύματα. Η Υπηρεσία δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Ελλάδα είναι αυτή που μπορεί ορθά να μας ενημερώσει και μέσα από τις γνώσεις της αλλά και με τις χιλιάδες εμπειρίες που έχει στην αντιμετώπιση του εγκλήματος ώστε να γνωρίζουμε όλοι μας πως μπορούμε να προστατευθούμε».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr