Απόψε η Άννα Διαμαντοπούλου θα ανακοινώσει νέο κόμμα; Στο πλευρό της πρώην πρωθυπουργοί - Ο Βενιζέλος της προτείνει να βρει σπηλιά να κρυφτεί!

Το ΔΙΚΤΥΟ για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη διοργανώνει, στο πλαίσιο της πρώτης συνεδρίασης του Διεθνούς Συμβουλίου του, την πρώτη του εκδήλωση με θέμα: «Ευρώπη σε αναζήτηση κοινού μέλλοντος. Βορράς-Νότος: μία ισότιμη συνύπαρξη».

Το ΔΙΚΤΥΟ για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη διοργανώνει, στο πλαίσιο της πρώτης συνεδρίασης του Διεθνούς Συμβουλίου του, την πρώτη του εκδήλωση με θέμα: «Ευρώπη σε αναζήτηση κοινού μέλλοντος. Βορράς-Νότος: μία ισότιμη συνύπαρξη».



Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα 27 Μαΐου, στις 19:00 μ.μ., στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Αίθουσα: Μικρή Σκηνή) Λεωφόρος Συγγρού 107-9, στην Αθήνα.

Εισαγωγή: Άννα Διαμαντοπούλου (πρόεδρος ΔΙΚΤΥΟΥ) και Λουκάς Τσούκαλης (πρόεδρος ΕΛΙΑΜΕΠ)



Ομιλητές:  Paavo Lipponen (πρώην πρωθυπουργός Φινλανδίας) και António Vitorino (πρώην Επίτροπος Ε.Ε. και Πρόεδρος του think tank Notre Europe).

Συντονίστρια: Αριστοτελία Πελώνη, δημοσιογράφος

Ύστερα, από σχεδόν πέντε δεκαετίες ευημερίας και ειρήνης, η κρίση αναδεικνύει και απαιτεί επίλυση των βασικών και θεμελιωδών προβλημάτων που δεν έχει λύσει μέχρι σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι ανάγκη να απαντήσουμε στο ερώτημα τι Ευρώπη θέλουμε θέτοντας ως αφετηρία της συζήτησης την παραδοχή ότι χρειαζόμαστε μία Ευρώπη ενωμένη, μία Ευρώπη στην οποία  οι λαοί αναζητούν ένα κοινό μέλλον, μια Ευρώπη που δεν δημιουργεί ομάδες πολλών ταχυτήτων, δεν αναπτύσσει εθνικιστικές συγκρούσεις, δεν δημιουργεί το αίσθημα της αδικίας.

Οι ομιλητές που προέρχονται από τη Φινλανδία και την Πορτογαλία- το Βορρά και το Νότο της Ευρώπης- καλούνται να απαντήσουν στο βασικό ερώτημα: «κατά πόσο μπορούν οι χώρες του Βορρά και του Νότου της Ε.Ε., να συνυπάρχουν ισότιμα στην Ε.Ε. και τι απαιτεί αυτή η συνύπαρξη εκ μέρους όλων, ώστε να πετύχει.»

Την Τρίτη 28 Μαϊου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του Διεθνούς Συμβουλίου.

Στο Διεθνές Συμβούλιο συμμετέχουν οι:

Einem Caspa, Fielding Andrew, Gozi Sandro, Guerot Ulrike, Hislop Victoria, Kraemer Hagen, Kuneva Meglena, Lassen Christina, Quintin Odile, Ribeiro Joao Assuncao, Wallstrom Margot, Δανέλλης Σπύρος, Ιωακειμίδης Παναγιώτης, Μάκιος Βασίλης, Mατσαγγάνης Μάνος, Mεϊμάρογλου Ιωάννης, Παγουλάτος Γεώργιος, Ποδηματά Άννυ και Χρούσου Φαίδρα.
Για περισσότερες πληροφορίες για το Διεθνές Συμβούλιο πατήστε εδώ.

Δείτε το σχετικό βίντεο

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr