Γιατί και τώρα ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν προέρχεται από πολιτικό «τζάκι» - Δεν είναι διαπλεκόμενος

Δείτε τι λέει η υποψήφια Βουλευτής Α' Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ η Φρόσω Σταυράκη... 

Της Φρόσως Σταυράκη
Γιατί ΣΥΡΙΖΑ;
Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει εξαρτήσεις. Δεν προέρχεται από πολιτικό «τζάκι». Δεν είναι διαπλεκόμενος. Και τελικά είναι εκείνος που μπορεί… Μπορεί να σπάσει τα δεσμά που έχουν υποδουλώσει την Ελλάδα σε μια χούφτα κατεστημένα εγχώρια, αλλά και διεθνή, συμφέροντα.
Γιατί ΣΥΡΙΖΑ;
Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο μοναδικός Πρωθυπουργός στα 5 χρόνια του Μνημονίου που διαπραγματεύτηκε μέχρις εσχάτων με τους δανειστές. Μετέτρεψε το ελληνικό «πρόβλημα» σε διεθνές ζήτημα και ενεργοποίησε τα δημοκρατικά ανακλαστικά των ευρωπαίων πολιτών και όχι μόνον.
Γιατί ΣΥΡΙΖΑ;
Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας όταν χρειάστηκε πήρε επώδυνες και πολιτικά επιζήμιες αποφάσεις, αλλά δεν παραδόθηκε. Εξασφάλισε μία συμφωνία για την Ελλάδα με χρηματοδότηση τριετίας που καλύπτει τόσο εξωτερικές χρηματοδοτικές
ανάγκες όσο και εσωτερικές υποχρεώσεις κυρίως οφειλών του
Δημοσίου σε προμηθευτές και συμβασιούχους.
Γιατί ΣΥΡΙΖΑ;
Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας πέτυχε μια συμφωνία που δίνει ένα τέλος στο αίσχος των προηγούμενων αποικιοκρατικού
χαρακτήρα συμβάσεων με τον EFSF (ανώνυμη εταιρεία) αφού πλέον η Ελλάδα έχει συμβληθεί με τον ESM, έναν διεθνή δηλαδή οργανισμό. Η συμβατική δε σχέση της χώρας με αυτόν διέπεται από το διεθνές και το Ευρωπαϊκό δίκαιο, ενώ ανακτώνται η προστασία που εγγυώνται οι ασυλίες και τα προνόμια της Ελληνικής Δημοκρατίας αλλά και της Τράπεζας της Ελλάδος έναντι των διεθνών πιστωτών.
Γιατί ΣΥΡΙΖΑ:
Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας απέδειξε πως έχει το ανάστημα να σταθεί απέναντι στους δανειστές και να διαπραγματευτεί εκ νέου σκληρά μαζί τους για την κατεύθυνση εφαρμογής των μέτρων, σε όλα τα σημεία που του το επιτρέπει το –πράγματι- σκληρό Πρόγραμμα που έχει υπογραφεί.
Γιατί ΣΥΡΙΖΑ;
Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να βάλει τέλος στις συνθήκες «δουλείας» για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Μπορεί να εξασφαλίσει δίκαιη μεταχείριση για όσους έχουν «κόκκινα δάνεια» και δεν ανήκουν στους συνήθεις «μπαταχτσήδες». Να κάνει μοχλό ανάπτυξης το δημόσιο αξιοποιώντας τους υπαλλήλους του και όχι χρησιμοποιώντας τους ως πελάτες. Και να σχεδιάσει την αναδιοργάνωση κρίσιμων τομέων της ελληνικής οικονομίας, όπως είναι ο αγροτικός τομέας, ο τουρισμός, οι μεταφορές και άλλα..
Γιατί ΣΥΡΙΖΑ;
Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας είχε το σθένος να πάει «κόντρα» σε όσους τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό έσπρωχναν την χώρα στην απομόνωση της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα. Κάτι που θα ισοδυναμούσε με καταστροφή και θα δικαίωνε όσους έσπευσαν να βγάλουν «μαύρο χρήμα» σε τράπεζες της Ελβετίας και αλλού, περιμένοντας σαν «κοράκια» μια τέτοια εξέλιξη για να εξαγοράσουν αντί πινακίου φακής περιουσίες και συνειδήσεις..
Γιατί ΣΥΡΙΖΑ;
Γιατί τελικά είναι η μοναδική δύναμη που μπορεί να δώσει τέλος στην «οικογενειοκρατία», το «ρουσφέτι», την διασπάθιση δημοσίου χρήματος και την φοροδιαφυγή. Η μόνη δύναμη που μπορεί να χτίσει από την αρχή την Ελλάδα σε νέες στέρεες βάσεις..
Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας είναι η ελπίδα..
 
Η Φρόσω Σταυράκη είναι Υποψήφια Βουλευτής Α' Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ