Πανελλαδικές: Mε Αρχαία και Μαθηματικά Κατεύθυνσης σήμερα!

Στα Αρχαία Ελληνικά Θεωρητικής και τα Μαθηματικά Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (και των δύο κύκλων) συνεχίζονται σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Στα Αρχαία Ελληνικά Θεωρητικής και τα Μαθηματικά Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (και των δύο κύκλων) συνεχίζονται σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις.



Την Τετάρτη οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα εξεταστούν σε τέσσερα ακόμη μαθήματα κατεύθυνσης: στα Λατινικά Θεωρητικής, Χημεία Θετικής, Ηλεκτρολογία Τεχνολογικής(Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον Τεχνολογικής (Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

Για τους περισσότερους υποψήφιους οι εξετάσεις ολοκληρώνονται την Παρασκευή 31 Μαΐου με το μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και, τέλος, οι διαγωνισμοί για όσους εξεταστούν σε ειδικά μαθήματα.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν και οι θέσεις των εισακτέων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, έτσι ώστε οι μαθητές, έχοντας πάρει και τις βαθμολογίες τους, να μπορέσουν στα μέσα του Ιουλίου να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο, το οποίο φέτος θα έχει τεράστιες αλλαγές λόγω της αναδιάρθρωσης των ΑΕΙ μέσω του σχεδίου «Αθηνά».

Κατά τα λοιπά, οι εκπαιδευτικοί ζητούν την παρουσία γιατρών σε όλα τα βαθμολογικά κέντρα της χώρας μετά τον θάνατο συναδέλφου τους μέσα στο 35ο Βαθμολογικό Κέντρο Αιγάλεω.

Οι εκπαιδευτικοί επισημαίνουν ότι οι γιατροί είναι απαραίτητοι, καθώς οι συνάδελφοί τους εργάζονται κάτω από δύσκολες και πιεστικές συνθήκες προκειμένου να διορθώσουν τα γραπτά των μαθητών, χωρίς να αδικήσουν κανένα παιδί που παλεύει για το μέλλον του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr