Στον Σκορπιό ο ρώσος μεγιστάνας Ριμπολόβλεφ και η όμορφη κόρη του Εκατερίνα! Συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Λευκάδας!

Τις παλιές δόξες της χλιδής, των διασημοτήτων και των παπαράτσι «θυμήθηκε» χθες ξανά ο Σκορπιός, που «υποδέχθηκε» τους νέους του ιδιοκτήτες από τη Ρωσία.

Τις παλιές δόξες της χλιδής, των διασημοτήτων και των παπαράτσι «θυμήθηκε» χθες ξανά ο Σκορπιός, που «υποδέχθηκε» τους νέους του ιδιοκτήτες από τη Ρωσία.



Η οικογένεια του μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ έκανε... χθες απόβαση από αέρος στο νησάκι του Ωνάση, τείνοντας χείρα φιλίας στην τοπική κοινωνία της Λευκάδας. Ο Ρώσος «βασιλιάς των λιπασμάτων» και η όμορφη κόρη του Εκατερίνα προσγειώθηκαν με ιδιωτικό αεροπλάνο στο Ακτιο και από εκεί μετέβησαν με τη συνοδεία τους με ελικόπτερο στον Σκορπιό. Στο κατάφυτο νησάκι συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Λευκάδας, Κώστα Αραβανή, και άλλους τοπικούς παράγοντες.

«Μας είπαν ότι θέλουν να έχουν μια ζεστή και φιλική σχέση με την τοπική κοινωνία. Δεν θέλουν να είναι ξεκομμένοι από εμάς», δήλωσε στο «Εθνος» ο κ. Αραβανής μετά τη συνάντηση που είχε με τους Ριμπολόβλεφ στο κεντρικό κτίριο του Σκορπιού. Οι Ρώσοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι με το νησί. Ειδικά η Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα, που αν και κληρονόμος αμύθητης περιουσίας έμοιαζε με «απλό κοριτσάκι» και ήταν η πλέον ομιλητική, εμφανίστηκε ενθουσιασμένη με το νέο της απόκτημα.

«Μας διαβεβαίωσαν πως θα σεβαστούν το περιβάλλον και τη φυσιογνωμία της περιοχής, την ιστορία του νησιού και το όνομα Ωνάση. Μας είπαν ότι θέλουν τον Σκορπιό ως τόπο ξεκούρασης και συνάντησης με φίλους», δηλώνει ο κ. Αραβανής. «Θα προχωρήσουν σε συντήρηση και ανακαίνιση των υποδομών και βρίσκονται στη φάση της αποτύπωσης των αναγκών», σημειώνει ο δήμαρχος Μεγανησίου, Ευστ. Ζαβιτσάνος.

Οπως δήλωσε και στον Alpha o στενός συνεργάτης του Ρώσου μεγιστάνα, Σεργκέι Τσερνίτσιν, που με τον Κύπριο Ανδρέα Χατζηκυριάκο βρίσκονται εδώ και μέρες στην περιοχή, πρόθεση των Ρώσων δεν είναι να δημιουργήσουν τουριστικές επιχειρήσεις και ξενοδοχεία αλλά να χρησιμοποιούν τα δύο νησάκια μόνο για τις ανάγκες της οικογένειας. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, οι Ρώσοι δεν αποκλείεται να κατασκευάσουν μαρίνα και γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5. Το νησάκι Σπάρτη λέγεται πως θα χρησιμοποιηθεί για βιολογικές καλλιέργειες.


Ο Δήμαρχος Λευκάδας, Κ. Αραβανής ανάμεσα στον Σ. Τσερνίτσιν και τον Α. Χατζηκυριάκο, εκπροσώπους της οικογένειας Ριμπολόβλεφ (πηγή, lefkadapress.gr)

Η αντιπροσωπεία της οικογένειας, που βρίσκεται μέρες στην περιοχή, πραγματοποίησε συναντήσεις με τους δημάρχους Μεγανησίου και Λευκάδας, τις αστυνομικές και λιμενικές αρχές, ώστε να είναι όλα έτοιμα για τη χθεσινή απόβαση.Χθες το βράδυ, πάντως, η βίλα του Αριστοτέλη Ωνάση ζωντάνεψε ξανά φιλοξενώντας το δείπνο των Ριμπολόβλεφ και των στενών συνεργατών τους. Από το πρωί είχαν μεταφερθεί στον Σκορπιό με καΐκι από το Νυδρί, τραπέζια, πιάτα, ποτήρια, σαμπάνιες, λευκαδίτικα κρασιά και, φυσικά, ψάρια πρώτης ποιότητας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΣΕ ΜΙΧΕΛΑΚΗ
Το Νομικό Συμβούλιο μελετά τη μεταβίβαση

Στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έχει παραπέμψει το υπουργείο Οικονομικών τη μεταβίβαση του Σκορπιού από την Αθηνά Ωνάση στην οικογένεια του Ρώσου μεγιστάνα Ν. Ριμπολόβλεφ, για να διερευνήσει αν και κατά πόσο παραβιάζονται τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος προάσπισής τους.

Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γ. Μιχελάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες το ερώτημα που καλείται να διερευνήσει το Νομικό Συμβούλιο είναι αν η πράξη είναι σύννομη με τη διαθήκη του Ωνάση και ειδικότερα αν η μακροχρόνια μίσθωση -που φαίνεται πως χρησιμοποιήθηκε - θεωρείται νομικά ως «ίδια χρήση».

Οπως έχει αποκαλύψει το «Εθνος της Κυριακής», ο Ελληνας κροίσος φρόντισε να διασφαλίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Σκορπιού με την ιδιόχειρη διαθήκη του. Ειδικότερα, το άρθρο 9 προβλέπει πως αν οι φυσικοί κληρονόμοι της οικογένειας δεν μπορούν να συντηρήσουν τον Σκορπιό, τότε αυτός θα δωριστεί στην Ολυμπιακή Αεροπορία για τουριστικό θέρετρο των υπαλλήλων και κατασκηνώσεις, αφού πρώτα προσφερθεί στο ελληνικό Δημόσιο ως θέρετρο του εκάστοτε αρχηγού του ελληνικού κράτους.

«Οτιδήποτε γνωρίζουμε γι' αυτό το θέμα προκύπτει από δημοσιεύματα και πληροφορίες των ΜΜΕ. Από την πλευρά της οικογένειας είμαστε ανοιχτοί αν υπάρχουν οποιεσδήποτε ερωτήσεις να παράσχουμε όλες τις πληροφορίες στο πλαίσιο της νομιμότητας», δήλωσε χθες στο «Εθνος» ο κ. Ανδρέας Χατζηκυριάκος, εκπρόσωπος της οικογένειας Ριμπολόβλεφ.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr