Ο 132oς πλουσιότερος στην Αμερική, ο Έλληνας Τζον Κατσιματίδης ετοιμάζει επενδύσεις στην Ελλάδα και την υποψηφιότητα του για την δημαρχία της Νέας Υόρκης!

Διερευνητικές επαφές και συναντήσεις επί ελληνικού εδάφους πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες στελέχη του ομίλου Red Apple Group με επικεφαλής τον Τζον Κατσιματίδη, τον Ελληνοαμερικάνο δισεκατομμυριούχο και υποψήφιο για τη δημαρχία της πόλης της Νέας Υόρκης.

Διερευνητικές επαφές και συναντήσεις επί ελληνικού εδάφους πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες στελέχη του ομίλου Red Apple Group με επικεφαλής τον Τζον Κατσιματίδη, τον Ελληνοαμερικάνο δισεκατομμυριούχο και υποψήφιο για τη δημαρχία της πόλης της Νέας Υόρκης.



Ο Κατσιματίδης ανήκει στον πυρήνα των ομογενών επιχειρηματιών που έγκαιρα συντάχθηκαν στην εθνική προσπάθεια αναστροφής του διεθνούς επενδυτικού κλίματος αναφορικά με την Ελλάδα. Μαζί με γνωστούς ελληνικής καταγωγής μάνατζερ και επιχειρηματίες, κινητοποίησαν ένα ευρύ δίκτυο με ελληνοκεντρικό προσανατολισμό προκειμένου να διοργανωθούν επενδυτικά forum και να αναδειχθούν οι επενδυτικές ευκαιρίες που εντοπίζονται σε ελληνικά assets. Capital.gr

Ωστόσο, παρά την ένθερμη υποστήριξη στο σχέδιο «Grecovery», η σχέση του ελληνοαμερικανού δισεκατομμυριούχου (132ος πλουσιότερος άνθρωπος στις ΗΠΑ σύμφωνα με το Forbes) με την Ελλάδα ελάχιστα έχει να κάνει με προσωπικές business. Όπως συχνά έχει συμβεί στο παρελθόν με εκπροσώπους της ομογένειας στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου και του Κατσιματίδη, οι αναμνήσεις από την προσπάθειά τους να επενδύσουν στη χώρα των προγόνων τους δεν ήταν κατά κύριο λόγο ευχάριστες.

Αυτί δείχνει τώρα να αλλάζει. Όπως λένε από το περιβάλλον του επιχειρηματία, ο Τζον Κατσιματίδης σταδιακά επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τομείς όπως τα ακίνητα, η ενέργεια και το retail στην ελληνική αγορά, αναζητώντας πιθανές ευκαιρίες. Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr., o Κατσιματίδης έχει μέχρι στιγμής συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τους ιδιοκτήτες της αλυσίδας σουπερμάρκετ «Σκλαβενίτης», εξετάζει τις συνέργιες που μπορούν να αναπτυχθούν με την αγορά των πετρελαιοειδών (κάτι που έχει εφαρμόσει στην περίπτωση της United Refining Company και των καταστημάτων λιανικής υπό την Red Apple), ενώ έχει ενημερωθεί για τα προς παραχώρηση κρατικά ακίνητα (είχε μάλιστα εξεταστεί και η περίπτωση του Αστέρα Βουλιαγμένης).

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr., o Κατσιματίδης έχει γίνει επίσης αποδέκτης επίσημης πρότασης του δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας, ενός από τους μεγαλύτερους σε έκταση δήμους της χώρας, στη περιφέρεια του οποίου λειτουργούν σημαντικές βιομηχανίες και παραγωγικές επιχειρήσεις, προκειμένου να αξιολογήσει συγκεκριμένες επενδυτικές προτάσεις για επέκταση των δραστηριοτήτων του ομίλου του ή για νέες δραστηριότητες στην Ελλάδα.

Greek-American dream

Γιος φαροφύλακα, γεννημένος στη Νίσυρο το 1948, ταξίδεψε με τους γονείς του από τα Δωδεκάνησα στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης σε ηλικία μόλις 6 μηνών. Το 1969 άνοιξε το πρώτο ιδιόκτητο (και χωρίς τραπεζικό δανεισμό) μπακάλικο με την επωνυμία Red Apple στη γωνία της 87ης λεωφόρου με την οδό Μπρόντγουεϊ στο Μανχάταν. Πολύ γρήγορα, σε ηλικία 24 ετών, κατείχε δέκα μαγαζιά και ο τζίρος του έφτανε τα 25εκατ. δολάρια το χρόνο. Το 1986 εξαγόρασε μια γνωστή στους νεοϋορκέζους αλυσίδα σουπερμάρκετ, τη Gristedes, και ένα χρόνο αργότερα την εταιρεία διύλισης πετρελαίου United Refining Company, η οποία σήμερα διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο πρατηρίων με την επωνυμία Kwik-Fill στο βορειοδυτικό κομμάτι της Πολιτείας της Νέας Υόρκης και στη Δυτική Πενσυλβάνια. Στην ιδιοκτησία του βρίσκονται επίσης περισσότερα από 300 ακίνητα «φιλέτα» σε Νέα Υόρκη και Φιλαδέλφεια, εταιρεία μίσθωσης αεροπλάνων καθώς και η ομογενειακή εφημερίδα «The Hellenic Times». Σήμερα, η συνολική αξία του ομίλου του Τζόν Κατσιματίδη εκτιμάται ότι προσεγγίζει τα 4δις.δολάρια.

Πηγή:www.capital.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr