Τουρκία: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης για 6η συνεχόμενη μέρα!

Για έκτη ημέρα συνεχίζονται σήμερα οι διαδηλώσεις στην Τουρκία με επιθέσεις διμοιριών αστυνομικών κατά διαδηλωτών, για πρώτη φορά μετά τα αιματηρά επεισόδια της Παρασκευής, σημαδεύτηκε η νύχτα της Τρίτης.

Για έκτη ημέρα συνεχίζονται σήμερα οι διαδηλώσεις στην Τουρκία με επιθέσεις διμοιριών αστυνομικών κατά διαδηλωτών, για πρώτη φορά μετά τα αιματηρά επεισόδια της Παρασκευής, σημαδεύτηκε η νύχτα της Τρίτης.


Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης παρά τη «συγγνώμη» του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς για την αστυνομική βία των προηγουμένων ημερών.

Λίγο πριν, το απόγευμα της Τρίτης, αστυνομικές δυνάμεις και διαδηλωτές διαπραγματεύτηκαν προκειμένου να μην συνεχιστούν οι εντάσεις στην πόλη.

Οι διαπραγματεύσεις δεν οδήγησαν πουθενά και γύρω στις δέκα δύο διμοιρίες ένστολων με δύο αστυνομικές «αύρες» εφοδιασμένες με κανόνια εκτόξευσης νερού, κατευθύνθηκαν προς το μέρος των διαδηλωτών.Εκτόξευσαν δακρυγόνα , κυνήγησαν διαδηλωτές μέσα στο πάρκο απέναντι από το γήπεδο της Μπεσίκτας.

Οι τραυματίες ήταν δεκάδες και συνεχώς ακούγονταν εκκλήσεις για ιατρική βοήθεια. Ο κόσμος δεν αποχωρούσε, φώναζε συνθήματα κατά της κυβέρνησης και πολλοί ήταν οι διαδηλωτές που με επιδέσμους στο κεφάλι ή στα χέρια πετούσε πέτρες προς το μέρος των διμοιριών.

Η αστυνομία προέβη σε δεκάδες συλλήψεις, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πως, αν δεν βρεθεί διέξοδος στην κρίση κατά τη σημερινή συνάντηση του αναπληρωτή πρωθυπουργού Μπουλέντ Αρίτς με εκπροσώπους των διαδηλωτών, κάθε νύχτα θα εντείνει την παρουσία της.

Συγκρούσεις ξέσπασαν επίσης στην πόλη Χατάι, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, όπου ένας νέος 22 ετών τραυματίσθηκε κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με τις δυνάμεις ασφαλείας και υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του.

Νωρίς σήμερα το πρωί, τουλάχιστον 25 άνθρωποι συνελήφθησαν στη Σμύρνη με την κατηγορία της διάδοσης «ψεύτικων και δυσφημιστικών πληροφοριών» μέσω του Twitter, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Σύμφωνα με τον Αλί Ενγκιν, τοπικό στέλεχος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), οι συλληφθέντες κρατούνται διότι «κάλεσαν σε διαδήλωση».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr