Τετ α τετ Σαμαρά - Μέρκελ στη Βιέννη- η ΕΡΤ στο πρόγραμμα της συζήτησης

Με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, αναμένεται να συναντηθεί σήμερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βιέννη.

Με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, αναμένεται να συναντηθεί σήμερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βιέννη.



Tο απόγευμα της Κυριακής, σύμφωνα με το ethnos.gr, η Γερμανίδα Καγκελάριος σε επικοινωνία της με τον Αντώνη Σαμαρά είχε εκφράσει «τον σεβασμό της για τη σαφή μεταρρυθμιστική πολιτική, που ασκεί η ελληνική κυβέρνηση. Η Ελλάδα ήδη έχει σημειώσει αισθητή πρόοδο και βρίσκεται, σήμερα, σε πολύ καλύτερη κατάσταση, από πολλές απόψεις, συγκριτικά με εκείνη στην οποία βρισκόταν πριν από μερικούς μήνες. Στην παρούσα φάση είναι ιδιαιτέρως σπουδαίο να υλοποιηθεί ό,τι συνεφωνήθη με την τρόικα, επίσης σε ό,τι αφορά τον δημόσιο τομέα, ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην οδό που την οδηγεί στην επιτυχία» όπως ανέφερε το κυβερνητικό ανακοινωθέν στο Βερολίνο.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επιστρέψει στις 19.30 προκειμένου να συμμετάσχει στη νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που έχει προγραμματιστεί για τις 20.30, όπως ανακοίνωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.
Στη διευρυμένη, όπως χαρακτηρίζεται, Σύνοδο της Βιέννης, αναμένονται αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, όπως επίσης αρχηγοί της αντιπολίτευσης, από χώρες της ΕΕ και εκτός ΕΕ, μαζί με τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
«Οικοδεσπότες» της Συνόδου θα είναι ο Αυστριακός αντικαγκελάριος Μίχαελ Σπίντελεγκερ και ο πρόεδρος του ΕΛΚ Βίλφριντ Μάρτενς, ενώ σε αυτή θα συμμετάσχουν επίσης ο γενικός γραμματέας του ΕΛΚ και τα μέλη του προεδρείου του.
Σύμφωνα με πηγές του Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος (ΑΛΚ) , η παρουσία των Ευρωπαίων ηγετών στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βιέννη, σηματοδοτεί την καθολική υποστήριξη των κομμάτων-μελών του ΕΛΚ προς το αυστριακό αδελφό κόμμα, το οποίο κατέρχεται στις επόμενες αυστριακές βουλευτικές εκλογές στις 29 Σεπτεμβρίου, διεκδικώντας σε αυτές την πρώτη θέση από τους Σοσιαλδημοκράτες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr