Ένα φλας μπακ με φωτογραφίες και βίντεο μιας αληθινής σταρ: Νικόλ Κίντμαν, σήμερα γίνεται 46 ετών, με τελευταίο ρόλο αυτό της Γκρέις Κέλυ

H Νικόλ Κίντμαν  γεννήθηκε στις 20 Ιουνίου του 1967 και είναι μια βραβευμένη με Όσκαρ Αυστραλή ηθοποιός. Το 2006 ήταν η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

H Νικόλ Κίντμαν  γεννήθηκε στις 20 Ιουνίου του 1967 και είναι μια βραβευμένη με Όσκαρ Αυστραλή ηθοποιός. Το 2006 ήταν η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός της κινηματογραφικής βιομηχανίας.



Αφού έκανε αρκετές εμφανίσεις στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, η Κίντμαν έκανε το ντεμπούτο της στο θρίλερ Κρουαζιέρα στην Άκρη του Τρόμου (Dead Calm, 1989). Έκτοτε, η καριέρα της ηθοποιού έχει αναπτυχθεί αρκετά. Οι ερμηνείες της σε αρκετές ταινίες, όπως τα Έτοιμη για Όλα (To Die For, 1995), Moulin Rouge! (2001) και Οι Ώρες (The Hours, 2002), επιβραβεύτηκαν με πολλά βραβεία και πολύ καλές κριτικές.



Το 1999 πρωταγωνίστησε μαζί με τον τότε συζυγό της Τομ Κρουζ, στην τελευταία ταινία του Στάνλει Κιούμπρικ, Μάτια Ερμητικά Κλειστά (Eyes Wide Shut, 1999), ενώ το 2002 απέσπασε την πρώτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ, ερμηνεύοντας την Σατίν, μια χορεύτρια στο γνωστό παριζιάνικο καμπαρέ Moulin Rouge! (2001), στην ταινία με τον ομώνυμο τίτλο. Το 2003 κέρδισε το βραβείο Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την ταινία Οι Ώρες (2002). Τον ίδιο χρόνο, η Κίντμαν απέσπασε το Αστέρι της στην Οδό της Δόξας στο Χόλιγουντ της Καλιφόρνια.



Έπειτα συνεργάστηκε με γνωστούς σκηνοθέτες όπως τον Άντονι Μιγκέλα, στην ταινία Επιστροφή στο Cold Mountain (Cold Mountain, 2003) και τον Λαρς Φον Τρίερ στο Dogville (2003). Έχει συνεργαστεί με αρκετούς γνωστούς ηθοποιούς όπως με τον υποψήφιο για Όσκαρ Τζουντ Λο, στην ταινία Επιστροφή στο Cold Mountain (Cold Mountain, 2003), την βραβευμένη με Όσκαρ Μέριλ Στριπ, στην ταινία Οι Ώρες (2002), τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ στο Moulin Rouge! (2001), τον βραβευμένο με Όσκαρ Άντονι Χόπκινς στην ταινία Το Ανθρώπινο Στίγμα (Human Stain, 2003) και πολλούς άλλους.





Το Νοέμβριο του 2008 έπαιξε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη στο πλευρό του πολύ καλού της φίλου Χιου Τζάκμαν, στην ταινία Αυστραλία (Australia). Με τον Τζάκμαν έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν αλλά πίσω από τις κάμερες με το animation Happy Feet (2006), όπου τραγούδησαν μαζί το Kiss του Πρινς και το Heartbreak Hotel του Έλβις Πρίσλεϋ. Η Κίντμαν είναι επίσης Πρέσβυρα Καλής Θελήσεως της UNICEF.





Το 2001 τραγούδησε με τον τραγουδιστή της ποπ Ρόμπι Γουίλιαμς την διασκευή του τραγουδιού "Something Stupid", που είχε πρωτοτραγουδήσει ο Φρανκ Σινάτρα το 1967. Το τραγούδι έγινε μεγάλη επιτυχία και έφτασε έως και την πρώτη θέση στα charts του Ηνωμένου Βασιλείου.






Είναι παντρεμένη με τον τραγουδιστή Κιθ Ούρμπαν, με τον οποίο έχει δύο κόρες, τις Sunday Rose και την Faith. Επίσης, έχει δύο υιοθετημένα παιδιά με τον πρώην σύζυγό της Τομ Κρουζ, την Ιζαμπέλα και τον Κόνορ.



Ταινίες

AUSTRALIA
HAPPY FEET (ΜΕΤΑΓΛ) - HAPPY FEET (GR)
HAPPY FEET (ΥΠΟΤΙΤΛ) - HAPPY FEET (ENG)
MOULIN ROUGE
OI ΩΡΕΣ - THE HOURS
STOKER
THE PAPERBOY
TRESPASS
ΑΠΩΛΕΙΑ - RABBIT HOLE
ΓΕΝΝΗΣΗ - BIRTH
ΕΙΣΒΟΛΗ - THE INVASION
ΕΝΝΙΑ - NINE
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ COLD MOUNTAIN - COLD MOUNTAIN
Η ΔΙΕΡΜΗΝΕΑΣ - THE INTERPRETER
Η ΜΑΓΙΣΣΑ - BEWITCHED
Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ: ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ - HIS DARK MATERI
ΟΙ ΑΛΛΟΙ - THE OTHERS
ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΤΕΠΦΟΡΝΤ - THE STEPFORD WIVES
ΣΥΖΥΓΟΣ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ - JUST GO WITH IT (PRETEND WIFE)
ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΤΙΓΜΑ - THE HUMAN STAIN
ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΩΝ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ - BIRTHDAY GIRL
ΤΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ - FUR

Όσκαρ
Υποψηφιότητα για το Βραβείο Καλύτερης Α' Γυναικείας Ερμηνείας: Απώλεια (2010)
Βραβείο Καλύτερης Α' Γυναικείας Ερμηνείας: Οι Ώρες (2002)
Υποψηφιότητα για το Βραβείο Καλύτερης Α' Γυναικείας Ερμηνείας: Moulin Rouge! (2001)

Χρυσές Σφαίρες
Υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Β' Γυναικείας Ερμηνείας: The Paperboy (2012)
Υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας - Δράμα: Απώλεια (2010)
Υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας - Δράμα: Γέννηση (2004)
Υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας - Δράμα: Επιστροφή στο Cold Mountain (2003)
Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας - Δράμα: Οι Ώρες (2002)
Υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας - Δράμα: Οι Άλλοι (2001)
Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας - Kωμωδία ή Μιούζικαλ: Moulin Rouge! (2001)
Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας - Kωμωδία ή Μιούζικαλ: Έτοιμη για Όλα (1995)
Υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Β' Γυναικείας Ερμηνείας: Μπίλι Μπάθγκεϊτ (1991)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ