Δεν είναι άντρας όποιος δεν μπορεί να κολυμπά στα σκ… SHIT!-Το αιχμηρό άρθρο του Θέμου Αναστασιάδη

Το μότο της ομάδας λέει ότι «δεν είναι αρκετά άντρας όποιος δεν μπορεί να κολυμπά μες στα σκ...». SHIT! Ητοι, δεν ωραιοποιούμε καμία κατάσταση. Η Ελλάδα είναι βυθισμένη στα shit και καλούμαστε να κολυμπήσουμε μέσα σ’ αυτά μπας και βγούμε στη στεριά βρόμικοι αλλά ζωντανοί.

Στα Νavy seals, το πιο σκληρό τμήμα των Αμερικανών βατραχανθρώπων, υπάρχει η απόλυτη δοκιμασία. Συγγνώμη αν σας πέτυχα μετά το πρωινό, αλλά έχει ως εξής: τους βάζουν να κολυμπήσουν σ’ έναν λάκκο με λύματα και σαν να μην τρέχει τίποτα τους λένε να κάνουν και κάνα μακροβούτι για πλάκα μες στις δικές τους τις βρομιές. Το μότο της ομάδας λέει ότι «δεν είναι αρκετά άντρας όποιος δεν μπορεί να κολυμπά μες στα σκ...». SHIT! Ητοι, δεν ωραιοποιούμε καμία κατάσταση. Η Ελλάδα είναι βυθισμένη στα shit και καλούμαστε να κολυμπήσουμε μέσα σ’ αυτά μπας και βγούμε στη στεριά βρόμικοι αλλά ζωντανοί. Κι εσύ μου μιλάς για το αν θα πάρουν πίσω 200, 2.000 ή 2.500 στην ΕΡΤ; Αντε πνίξου εκεί μέσα!



Ακουσα ότι ο Τσίπρας ονόμασε το παιδάκι του Ερνέστο-Ορφέα. Να του ζήσει, αλλά τιμής ένεκεν θα μπορούσε να το πει Antonio Vangelfoti, γιατί μόνο με συνωμοσία όλων των συγκυβερνώντων θα μπορούσε να του ’ρθει ουρανοκατέβατο τέτοιο δώρο όπως αυτό που του έκαναν οι Τρεις. Ευτυχώς ή δυστυχώς, το σπατάλησε υπερακοντίζοντας στην ΩΣ ΕΧΕΙ (!) διατήρηση του πιο φαύλου σχήματος ραδιοτηλεόρασης σε όλη την Ευρώπη. Μπήκε λοιπόν κι αυτός σε έναν στείρο αντιλαϊκό λαϊκίστικο ανταγωνισμό. Και, μάλιστα, χωρίς ιδιαίτερο νόημα για κανέναν.

Να διαφωνούσαν οι τρεις εταίροι αν είχε τεθεί θέμα κατάργησης της μονιμότητας στο Δημόσιο, να πούμε ναι, μάλιστα, είναι σοβαρό και ριζικό. Να έρχονταν στα χέρια για τις κατασχέσεις της πρώτης κατοικίας, ναι, απολύτως κατανοητό, γιατί μπορεί να τινάξει στον αέρα τη μισή ελληνική κοινωνία. Αλλά για την ΕΡΤ, που στην τελική, κλείσει δεν κλείσει, ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ως θέμα για να ρίξει ολόκληρη κυβέρνηση και μια χώρα στον Καιάδα; Καλά, το Μαξίμου δεν ήξερε, δεν ρώταγε να μάθει ότι όλος ο Απόδημος Ελληνισμός βλέπει ΕΡΤ; Στοιχειώδης προετοιμασία πριν από τη γενναία απόφαση-τομή δεν έγινε από τους «επιτελείς». Εδωσαν στον πρωθυπουργό μια φούχτα αναμμένα κάρβουνα να παίξει βόλους! Απαξ όμως και ο κύβος ερρίφθη δεν υπάρχει επιστροφή. Κάλλιο ΜΑΥΡΟ ΠΙΣΣΑ στην ΕΡΤ παρά να σταματήσει να εκπέμπει η Ελλάδα. Ο Ευ. Βενιζέλος, παρότι πυροδότησε κι αυτός την κρίση, αντιλήφθηκε έγκαιρα τι παίζεται και επέδειξε απίθανα υπεύθυνη εθνική στάση, λειτουργώντας ως εγγυητής της σταθερότητας. Από προχθές έχει ήδη ΑΛΛΟ, ΜΕΓΑΛΟ ΕΘΝΙΚΟ διαμέτρημα.

Ο Φ. Κουβέλης, τώρα, μάλιστα… οδηγεί την Ελλάδα σε περιπέτειες, τη ΔΗΜ.ΑΡ. σε αφανισμό και αδικεί κάθε Ελληνα χάρη των κομματόπαιδων της ΕΡΤ. Η κυβέρνηση δεν χρειάζεται τη στήριξή του, γιατί η αλλαγή της στάσης του ήταν επιεικώς ύποπτη. Εκανε δυστυχώς συνειδητά, και έπειτα από κάποιες άγνωστες προς το παρόν διεργασίες, μια κίνηση που θα μπορούσε σήμερα να την έχει ρίξει, να έχει στείλει τη χώρα σε εκλογές και κατά πάσα πιθανότητα εκτός Ε.Ε. Δεν είναι τυχαίο ότι Σόιμπλε, Ολι Ρεν και ΔΝΤ έσπευσαν να προειδοποιήσουν ότι τελειώνουμε… Αυτά, ως έμπειρος πολιτικός που είναι, ο κ. Κουβέλης ασφαλώς και τα γνώριζε και έκανε την επιλογή που έκανε. Ας ακολουθήσει, λοιπόν, τον δικό του δρόμο. Η κυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ δεν θα πρέπει να περιμένει την ψήφο ΑΝΟΧΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ. Δεν χρειάζεται καμία στήριξη από ένα κόμμα που στο πιο κρίσιμο σημείο πήγε να της τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια.

Είναι λυπηρό το ότι ο κ. Κουβέλης (και όχι όλη η ΔΗΜ.ΑΡ.) επέλεξε μ’ αυτόν τον τόσο ριψοκίνδυνο τρόπο να κλείσει ένα κεφάλαιο πολιτικού πολιτισμού και διακομματικής συνεργασίας για τη σωτηρία της χώρας εντός Ε.Ε. Τον «προβλημάτισε» η απώλεια θέσεων 500 ατόμων από τα 2.500, διορισμένα στην πλειονότητά τους από τα κόμματα, και όχι το ότι τόσοι και άλλοι τόσοι χάνουν κάθε βδομάδα τη δουλειά τους στην Ελλάδα της κρίσης; Ας πάει λοιπόν στο καλό η Δημοκρατική Αριστερά κι ας περιμένει κάνα συγχωροχάρτι από τον ΣΥΡΙΖΑ ή ό,τι άλλο έχει τέλος πάντων στο πολιτικά θολό μυαλό της. Ετσι κι αλλιώς, όπως είχε καταντήσει η κατάσταση, μόνο εμπόδια έβαζε. Καλοί άνθρωποι, αλλά λίγοι για τέτοιες δυσκολίες… τουλάχιστον. Κρύβονται πίσω από κάποια δήθεν «συνείδηση» που λειτουργεί ON/OFF επιλεκτικά!

Αμα ξυπνήσουμε ένα καλοκαιριάτικο πρωινό σαν τους Κύπριους, τι θα έχεις να λες, κύριε Φώτη; «Με πιάσαν οι ευαισθησίες μου», σαν να ’σουν η Γαρμπή; Οδηγείς την Ελλάδα ήδη σε πολιτικό εξευτελισμό και τον εαυτό σου εκεί που δεν του αξίζει. Μακάρι η ξαφνική αλλαγή στη στάση σου να ήταν από πολιτική άνοια και όχι από γύρευε ποια σκοπιμότητα. Κρίμα και πάλι κρίμα... Με τη ΔΗΜ.ΑΡ. παρελθόν, η ευθύνη της Ν.Δ. να συνεννοείται εφεξής πολύ καλύτερα και αμεσότερα με το ΠΑΣΟΚ είναι ακόμη μεγαλύτερη. Οπως επιβάλλεται και ο έλεγχος ορισμένων ακραίων στοιχείων που εξωθούν σε βεβιασμένες αποφάσεις και άνευ λόγου συγκρούσεις δι’ ασήμαντον αφορμήν. ΕΝΑ κυρίαρχο ζήτημα παραμένει: ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!

Δεν ξέρω, ειλικρινά, πόσος ΧΡΟΝΟΣ μάς απομένει ακόμα. Δεν ξέρω αν θα ωφελήσουν τα σχεδιαζόμενα πηγαινέλα στη Γερμανία, ο Σόιμπλε, η Μέρκελ, μια τυχόν πρόσκληση στον Ομπάμα και τα σχετικά. Δεν ξέρω για πόσο καιρό ακόμη η χώρα μας θα μπορεί να ΕΚΠΕΜΠΕΙ στον παγκόσμιο χάρτη κι αν κάποιος μεγάλος τής τραβήξει την πρίζα και ΠΕΣΕΙ «ΜΑΥΡΟ» ΞΑΦΝΙΚΑ. Ε, λοιπόν, χίλιες φορές μαύρο πίσσα κατράμι σε κάθε κρατικό μαγαζί διαφθοράς. Τώρα είναι η τελευταία μας ζαριά! Πάμε μπροστά έστω και μες στα σκ… SHIT HAPPENS. Ζήσε μ’ αυτό!

ΥΓ.: Ετσι κι αλλιώς, στις ιστορικά κρίσιμες στιγμές της Ελλάδας, ό,τι σήμερα ονομάζεται Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ συναποτελεί τον ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΡΜΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ. Ολοι οι άλλοι, ανεμομαζώματα, ανεμοσκορπίσματα στην καλύτερη των περιπτώσεων. Οταν δεν μαχαιρώνουν πισώπλατα την πατρίδα δηλαδή (για να κάνουν 30 χρόνια μετά «αυτοκριτική»)...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ