Αν αυτή ήταν η κόρη σου, θα ήθελες να χρησιμοποιεί τις αντρικές τουαλέτες; Το πανέμορφο αγορο-κόριτσο προκαλεί σάλο!

Η φωτογράφος Meg Bitton κάνει μια εύστοχη παρέμβαση ως απάντηση στην αμφιλεγόμενη νομοθεσία στη Βόρεια Καρολίνα που αναγκάζει τα μέλη της transexual κοινότητας να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες που αντιστοιχούν στο φύλο που είναι γραμμένο στα πιστοποιητικά γέννησης τους.  

 Σε μόλις μια μέρα, η θέση της  φωτογράφου έχει συγκεντρώσει χιλιάδες likes και μοιράζεται μέσω social media ως ένα ηχηρό μήνυμα απέναντι στην ομοφοβία και την καταπάτηση της αξιοπρέπειας των ανθρώπων αυτών.

Φυσικά και υπήρξαν αρκετά αρνητικά και προσβλητικά σχόλια κάτω από τη φωτογραφία, αλλά η μητέρα του κοριτσιού και η φωτογράφος αποφάσισαν να μην τα διαγράψουν και να αφήσουν να φανεί η ρητορική μίσους.  

"Αν αυτό ήταν η κόρη σας, θα νιώθατε άνετα να τη στείλετε στο μπάνιο των ανδρών; Ούτε εγώ!." έγραψε η φωτογράφος η οποία καλεί τον κόσμο να δείξει κατανόηση απέναντι στους άλλους και να συμπεριφέρονται όπως θα ήθελαν και οι ίδιοι να τους συμπεριφέρονται αν ήταν στη θέση τους.  

" Η Corey Maison είναι transgender.  Γεννήθηκε με ανδρική ανατομία, αλλά με θηλυκή ταυτότητα φύλου. Σύμφωνα με τους νέους νόμους, θα είναι αναγκασμένη να χρησιμοποιεί αντρικές τουαλέτες. Εγώ δεν θα ένιωθα άνετα να τη στείλω στις τουαλέτες μαζί με τους άντρες, αν ήταν η κόρη μου." προσθέτει η φωτογράφος.


H μικρή που τις τελευταίες ώρες έχει γίνει σύμβολο κατά της νομοθεσίας
είχε γίνει γνωστή από ένα βίντεο που κυκλοφόρησε πριν από ένα χρόνο. Η 14χρονη τότε Corey, καθισμένη στο καναπέ του σπιτιού της ακούει τη μαμά της να της ανακοινώνει πως "της έχει μια έκπληξη πίσω από τα μαξιλάρια".  

Μετά από δυόμιση χρόνια αναμονής και μεγάλη γραφειοκρατία, ο θεραπευτής της έδωσε το ΟΚ ώστε να ξεκινήσει ορμονική θεραπεία HRT (Hormone Replacement Therapy).  

Μόλις η Corey ανοίγει τη σακούλα και βλέπει τις ορμόνες, ξεσπά σε κλάματα, σηκώνεται αμέσως να αγκαλιάσει τη μαμά της και τη συνέχεια περιγράφει η Erica, στο ποσταρισμένο βιντεάκι στο Youtube. "Συγγνώμη έπρεπε να κλείσω την κάμερα γιατί κλαίγαμε κι οι δυο και παραμιλούσαμε σαν χαζές". 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ