23χρονη κόντεψε να πεθάνει &τελικά οι γιατροί έβγαλαν από το στομάχι της μια μπάλα από τρίχες 6 κιλών

Όγκο από τρίχες μήκους 30 εκατοστών και βάρους 6 κιλών αφαίρεσαν οι γιατροί από το στομάχι 23χρονης.

Ο λόγος για την Σόφι Κοξ η οποία πάσχει από τριχοτιλλομανία και τριχοφαγία -δηλαδή, δηλαδή βγάζει μόνη της τα μαλλιά της και τα τρώει.Η Σόφι είναι επίσης μητέρα ενός 2χρονου κοριτσιού. 
Πριν από 6 χρόνια συνειδητοποίησε την κατάσταση της, όταν είδε ότι έλειπαν τούφες από το κεφάλι της και κατάλαβε ότι το έκανε στον ύπνο της. Αν και πάσχει από την συγκεκριμένη πάθηση από πολύ μικρή ηλικία.  

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της υπέφερε από πόνους στο στομάχι και έχανε διαρκώς βάρος, αλλά οι γιατροί δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί.
Δύο μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού της, τον Οκτώβριο του 2014, οι πόνοι έγιναν ανυπόφοροι και η ίδια ανησυχούσε για τη ζωή της.

«Τον Οκτώβριο του 2015 έτρωγα και έκανα εμετό, ενώ το στόμα μου ήταν πρησμένο. Έχασα 36 κιλά μέσα σε δύο χρόνια και έπεσα έξι νούμερα σε ρούχα», αναφέρει η Σόφι.
«Οι γιατροί δεν είχαν ιδέα τι μου συνέβαινε. Με έλεγξαν για πέτρα στη χολή και για καρκίνο του στομάχου, αλλά δεν βρήκαν τίποτα. Νόμιζα ότι πεθαίνω».
Τον Νοέμβριο του 2015 η Σόφι έκανε μια εξέταση στο νοσοκομείο του Τσέλτεναμ, στην Αγγλία, με μια μικροκάμερα να περνά από τον λαιμό της και να φτάνει στο στομάχι της. Τότε ήταν που οι γιατροί ανακάλυψαν τη γιγαντιαία μπάλα από μαλλιά σύμφωνα με την Daily Mail. 

«Όταν μου έδειξαν τον υπέρηχο έμεινα άφωνη. Έμοιαζε σαν κάτι από ταινία τρόμου. Οι ειδικοί μού είπαν ότι δεν είχαν δει κάτι τέτοιο τα τελευταία 30 χρόνια. Ηταν τόσο μεγάλος που θα μου έσπαγε το στομάχι, αφήνοντάς με χωρίς τη δυνατότητα να τρώω και να πίνω νερό. Τα μαλλιά μου που έτρωγα τόσα χρόνια είχαν γίνει ένα μεγάλο κουβάρι, που μεγάλωνε μέρα με τη μέρα - με σκότωνε», αναφέρει η Σόφι και συνεχίζει «Είχε μήκος 30 εκατοστά και βάρος 6 κιλά, μια τεράστια μάζα μαλλιών που είχε γίνει ένα με τη χολή μου»...

«Οταν ξύπνησα, αισθανόμουν αμέσως καλύτερα, αν και πόναγα πολύ. Ηταν αηδιαστικό αυτό που έβγαλαν. Έκλαψα από ανακούφιση όταν έφυγε από μέσα μου», είπε η 23χρονη μητέρα. 

Από την επέμβαση και μετά, κάνει τακτικούς υπέρηχους στο στομάχι της και σύντομα θα δει και ψυχολόγο, ώστε να καταλάβει τι πραγματικά συμβαίνει.
«Είμαι ευγνώμων που η τριχόμπαλα βρέθηκε πριν να είναι πολύ αργά. Τώρα μπορώ να συνεχίσω τη ζωή μου», κατέληξε η Σόφι. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ