Αυτό το κτίριο σε σχήμα καλαθιού βγήκε "στο σφυρί" - Κανένας όμως δεν το θέλει... Γιατί άραγε;

Η εταιρεία Longaberger, που εξειδικεύεται στην κατασκευή καλαθιών, αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και αναγκάζεται να πουλήσει τα κεντρικά της γραφεία στο Οχάιο.

Το επταόροφο κτίριο των γραφείων της βρίσκεται έξω από το Κολόμπους και συγκαταλεγεται στα μεγαλύτερα της περιοχής. Έχει χτιστεί μόλις το 1997 και η κατασκευή του στοίχισε 32 εκ. δολάρια. Η εταιρεία το διαθέτει για μόλις 7,5 εκατομμύρια. Πραγματική ευκαιρία! 

Μόνο που... υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα.Το κτίριο. είναι αυτό:

Όταν η  Longaberger τολμούσε να επιλέξει για το σχέδιο των κεντρικών της γραφείων το σχήμα ενός καλαθιού προφανώς δεν είχε υπολογίσει πως στο μέλλον θα αναγκαζόταν να αναζητήσει αγοραστή για αυτό. Και τώρα, τα πράγματα εξελίσσονται καταστροφικά...

Εδώ και 18 μήνες, από τη στιγμή που ανακοίνωσε την πρόθεσή της να πουλήσει το κτίριο, κανένας σοβαρος αγοραστής δεν έχει ενδιαφερθεί για το "γιγάντιο καλάθι" της.

 

Πλέον, η τιμή έχει πέσει στα 5 εκατ. δολάρια, με την τιμή ανά τετραγωνικό να είναι η μισή σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα κτήρια της περιοχής. Ακόμα όμως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bloomberg, η ζήτηση είναι μηδαμινή.  

Σύμφωνα με τους ειδικούς τα βασικότερα προβλήματα είναι το μεγεθος (1,6 εκτάρια)  και η απομακρυσμένη τοποθεσία του. Φυσικά και το ... προφανές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ