"Έφυγε" το πρωί ο Νώντας Μεγαπάνος, ένας άρχοντας της μαιευτικής-γυναικολογίας - Άνθρωπος από "βελούδο" (βίντεο)

Πέθανε  το πρωί  ο σπουδαίος γυναικολόγος - μαιευτήρας Επαμεινώνδας Μεγαπάνος, στο νοσοκομείο Υγεία όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες.

Ο Νώντας Μεγαπάνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1930  και  σπούδασε ιατρική στην Γενεύη της Ελβετίας . Ειδικότητα έκανε στο μαιευτήριο Αλεξάνδρα .

Υπήρξε Ιδρυτικός Μέλος  του μαιευτηρίου Λητώ από το 1970 και πρόεδρος του ως το 2007  .

Ο Νώντας Μεγαπάνος με  την αγάπη του και το πάθος του για την γυναικολογία διακρίθηκε ενώ όπως θα ακούσετε στο αφιερωματικό βίντεο που είχε ετοιμάσει το "Λητώ" και στο οποίο συμμετέχω , ένας τελειομανής και ακούραστος μαιευτήρας .

Ο Νώντας Μεγαπάνος ξεχώριζε -και το προσυπογράφω όχι ως τυπικό μέρος του βιογραφικού του -  με  την  ιδιαίτερη αγάπη του για τον ασθενή και τον άνθρωπο. Ο Νώντας ήταν ευπατρίδης με όραμα για την υγεία και την ιατρική επιστήμη εξού και η δημιουργία του "Λητώ".

Καλλιεργημένος και πολυδιαβασμένος , βαθύτατος γνώστης και λάτρης της μουσικής ,  με χάρισμα στην αφήγηση , διάνθιζε τις γοητευτικές του ιστορίες με εκλεπτυσμένο  χιούμορ .

Είμαι περήφανη που υπήρξα φίλη του , με άγγιξε με την αύρα του ένας μεγάλος Έλληνας , ένας άνδρας με ανθρωπιά και καλοσύνη , με γλυκύτατο βλέμμα  . Αφήνει τεράστιο αποτύπωμα ,  ένα μεγάλο παράδειγμα χάρις στην  ευγενική παρουσία του μέσα  στον σκληρό χώρο της ιατρικής εν Ελλάδι .

Παντρεύτηκε τρείς φορές, τρεις ξεχωριστές γυναίκες: Με την πρώτη, Λουΐζα Κονταράτου - Ζαούση των εκδόσεων  Ωκεανίδα, απέκτησε τους δύο γιούς του, Αλέξανδρο και Νίκο. Η δεύτερη ήταν η συγγραφέας Αμαλία Μαεγαπάνου, πρώην συζυγος του Κωνσταντίνου Καραμανλή και η τρίτη μεγάλη του αγάπη , μία  λαμπρή γυναίκα, η νομικός  Χριστίνα Σούρλα .

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη στις 13.00 από το Α´ Νεκροταφείο Αθηνών

Ειρήνη Νικολοπούλου

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr