Μία διαφορετική συνταγή για να φτιάξουμε τα ζυμαρικά - Βίδες με αβοκάντο και ντομάτα από τον Έκτορα Μποτρίνι
Ιδιαίτερα εύκολη συνταγή που αν είστε λάτρης του αβοκάντο θα την φτιάχνετε συνέχεια!
ΥΛΙΚΑ
350 γρ. βίδες
2 αβοκάντο
300 γρ. ντοματίνια
1 σκελίδα σκόρδο
1 πεπεροντσίνο
Χυμό και ζεστ από 2 λεμόνια
1 ματσάκι μέντα τριμμένη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ευχαριστούμε θερμά τον Έκτορα Μποτρίνι και το botrini.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια al dente. Τα περνάμε με κρύο νερό και κρατάμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μέντα μαζί με το σκόρδο, το πεπεροντσίνο, τα ντοματίνια, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Παίρνουμε την ψίχα από το αβοκάντο, ρίχνουμε επάνω το χυμό λεμονιού, την πλάθουμε με το πιρούνι και την ανακατεύουμε στο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε μέσα τα μακαρόνια, ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το αβοκάντο, ανακατεύουμε καλά και γαρνίρουμε με το ζεστ από το λεμόνι.
Who is Who
Ο Ιταλοκερκυραίος Έκτορας Μποτρίνι γεννημένος στις 14 Μαρτίου 1969 και μεγαλωμένος στην Κέρκυρα, σπούδασε οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ελβετίας.
Γνωρίζει 5 γλώσσες, Ελληνικά, Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Η επαγγελματική του πορεία μεγάλη, καθώς από το 1986 έως το 1992 μαθήτευσε και εργάστηκε δίπλα στο σεφ και πατέρα του Etrusco Botrini σε πολλά κλαμπ MED ανά την υφήλιο.
Τα δύο επόμενα χρόνια εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση Εστιατόριο «Etrusco» στην Κέρκυρα, βραβευμένο ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδος με συνεχόμενες ανοδικές βαθμολογίες από οδηγούς γευσιγνωσίας.
Το 1993-94 συνέχισε τη μαθησιακή του πορεία σε διάφορα εστιατόρια, βραβευμένα με 3 Αστέρια της Michelin στο Μονακό/Γαλλία για να επιστρέψει στην Κέρκυρα και να αναλάβει από το 1999 τα σκήπτρα του σεφ στο εστιατόριό του «Etrusco».
Η εκπαιδευτική του πορεία όμως δε σταμάτησε εκεί αφού το 2006 ξεκίνησε για την Ισπανία, όπου παρακολούθησε σεμινάρια στη μοριακή γαστρονομία κάνοντας πρακτική εξάσκηση.
Την ίδια χρονιά, όπως και το 2009 έκανε επίσης πρακτική άσκηση κοντά στον βραβευμένο με 3 αστέρια σεφ και φίλο του, Martin Berasategui.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr